avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta judecatorie tagada paternitate, parti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta judecatorie tagada paternitate, parti plecate in strainatate

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti unde introduce sotul legal o actiune de tagaduire paternitate, daca el e plecat in Spania si mama cu copiii in Anglia. La ultimul domiciliu din tara sau la judecatoria sector 5? Si care este legea care prevede competenta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: kid , utilizator 12:27, 30 Aprilie 2017
Buna ziua,
Unde este copilul?
La locul unde isi avea domicilul stabil reclamantul acolo se introduce actiunea. Temei legal, art. 113 alin. 1 punct 1 C.Pr.Civ.
Copilul este in Anglia cu mama

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate - recunoastere Grigore_72 Grigore_72 am un copil cu o femeie casatorita legal , dar despartita in fapt de 2 ani , copil care poarta in acte numele sotului respectivei , si doresc sa trec ... (vezi toată discuția)
Actiune de contestare a recunoasterii paternitatii iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Care este baza legala pentru o actiune de contestare a recunoasterii paternitatii?Va rog sa imi spuneti care sunt pasi care trebuiesc parcursi ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii maya2009cu maya2009cu buna ziua, as avea si eu o intrebare : procesul pt tagada paternitatii il pot deschide si eu (mama) ? mentionez ca tatal din certificat (fostul sot) e ... (vezi toată discuția)