Sunt parte intr-un proces de partaj judiciar. Atat reclamantii cat si paratii si-au exprimat acordul ca toata suprafata sa-mi fie atribuita mie. Reclamantii (din care fac parte si eu) prin avocatul care-i reprezinta cer sa mi se lase mie. Paratii, o parte au fost deja in fatza instantei si au spus ca sunt deacord sa-mi lase mie, iar altii au depus intampinari in care spun ca "fata de cererea de chemare in judecata, avand ca obiect – iesire din indiviziune (partaj judiciar) in referire la suprafata de teren de X ha situata in extravilanul localitatii X, - titlul de proprietate nr.X, prin care solicit –Admiterea Actiunii principale, in sensul atribuirii in natura a intregului imobil teren extravilan, catre reclamanta X.
In ceea ce priveste cota legala ce mi se cuvine in calitatea mea de coproprietar- mostenitor dupa defunctul X, declar faptul ca nu am nicio pretentie civila sau de alta natura, prezenta sau viitoare, avand in vedere intelegerea anterioara stabilita cu reclamanta X, privind plata sultei, plus ca familia mea s-a folosit de fructele si produsele rezultate de pe aceste X ha de pamant extravilan in ultimii 10(zece) ani. Multi dintre acesti parati care au depus intampinari au plecat din tzara(la munca) si judecatorul a cerut la ultima infatisare sa depunem la instanta declaratie pe proprie raspundere ca au primit sulta toti mostenitorii si cata sulta. Este corect? Bine, reclamantii (Unul a plecat si el din tzara), vom scrie aceste declaratii. Si paratii care sunt in tzara vor depune, dar ce facem cu cei care sunt plecati? Nu sunt suficiente acele intampinari? Nu rezulta de acolo ca au primit sulta? Si deasemenea, cum facem acele declaratii?Ma puteti ajuta? Va rog! Am ajuns sa cheltuiesc mai mult cu procesul decat valoreaza pamantul.
Buna ziua,
Daca instanta va pus in vedere sa dati o anumita suma de bani pentru ceilanti coproprietari.... Atunci pentru a face dovada platii aceastei sulte.... Fie ca mergeti la o agentie CEC sau la banca si consemnati pe seama si la dispozitia fiecaruia suma in cauza reprezentand sulta partaj.
Banii au fost dati mai inainte coproprietarilor. Asta am spus. Toti cei implicati in proces au recunoscut. Reclamantii au recunoscut prin intermediul avocatului, unii parati in fatza instantei si ceilalti in intampinari.Nu au spus suma, dar au recunoscut ca li s-a dat sulta.
Sumele de bani se dovedesc cu inscrisuri. aveti doua posibilitati: ori dovediti cu inscrisuri, ori face avocatul o argumentare solida privind faptul ca plata sultelor deja a fost dovedita.
Totusi, fata de solicitarea instantei privind declaratiile, ma tem ca nu este suficient de clar ca sultele au fost primite.
Depinde ce scrie in intelegerea aia, care erau sumele, de ce n-o fi instanta convinsa... vorbiti cu avocatul mai pe indelete.
Partaj
dorel13
Am avut un proces in care, in cererea de chemare in judecata avocatul a scris \"partaj si iesire din indiviziune\" Este vorba despre un teren agricol de pe un ... (vezi toată discuția)