avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsa gestiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsa gestiune

Buna ziua, eu lucrez intr-o agentie de pariuri si lucrez singur pe tura mea. Intr-o zi am plecat seara, am lasat toti banii in seif, am intocmit toate documentele inclusiv procesul verbal de primire-predare pa care l-am semnat de predare si urma sa fie semnat de colegul meu a doua zi de primire. A doua zi urmau sa lucreze doua persoane care au ajuns la agentie si au anuntat ca lipsesc banii din seif. De la sediu li s-a spus sa-si continue activitatea normal pana v-a ajunge cineva de la sediu acolo. Astfel colegii mei au ramas in agentie inca o ora pana sa ajunga cineva acolo si fara sa fie anuntata politia. In cele din urma am fost si eu chemat la agentie unde am constatat ca procesul veral de predare-primire pe care l-am lasat cu o seara inainte nu mai exista in locul lui fiind un alt proces verbal semnat cu numele meu si cu o suma gresita aparand cu 200 ron mai putin decat suma din registru probabil cu intentia de a atrage atentia asupra mea, dar orice proba grafologica poate determina cu usurinta faptul ca scrisul nu-mi apartine. Nu s-a semnalat nici o efractie in noaptea respectiva firma de paza confirmand faptul ca alarma nu a fost dezactivata din momentul in care am plecat eu pana in momentul in care au ajuns colegii mei la agentia. In momentul de fata eu sunt suspendat, am efectuat deja testul poligraf al carui rezultat nu-l cunosc si am dat declaratie la politie. In agentie exista doua camere de luat vederi, dar nici una nu este indreptata spre ghiseu si nu are vedere asupra seifului. Astazi am primit un telefon de la unul dintre sefii mei care m-a anuntat ca "dovezile" indica spre mine si ca ar trebui sa-mi recunosc fapta si sa dau banii inapoi pana nu se ajunge la lucruri mai grave. Probabil ca si colegii mei au primit acelasi mesaj, scopul este evident. Vreau sa stiu si eu daca pot sa fiu obligat sa platesc suma lipsa, sau daca pot fii incriminat de ceva in lipsa altor dovezi prin simplul fapt ca eu am semnat documentale cu o seara inainte si am declarat ca am lasat suma respectiva in seif.

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite si pentru toata activitatea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: bunicu75 , utilizator 17:09, 9 Februarie 2011
Parerea mea este ca trebuie sa va cautati avocat.
Daca e vorba de o suma mare puteti avea mari probleme.
Faptul ca scrisul nu va apartine poate fi in avantajul dvs., dar nu se stie in ce masura.
Depinde si ce alte probe ar mai exista.

avocat Claudiu Lascoschi
Inteleg, ca sa ajuns la politie si se fac cercetari pentru ...ce ...sa reclamat, spargere, furt,...din mesaj inteleg ca toate "tunutile" sunt atintite spre dvs.
Va trebuie o aparare solida...trebuie sa demondtrati ca a-ti sctis acel P.Verbal...nu cred ca este necesara expertiza grafologica...ce sa demonstreze...cine mai stie ca a-ti facut acel pv. atit timp cit el nu fusese semnat decit de dvs.
Sunt multe probleme care trebuiesc lamurite si pe care trebuie sa le clarificati inpreuna cu organele de ancheta...:)
Pentru a va fi de un real folos ,oferitine mai multe amanunte.
In mod sigur sunteti principalul si poate singurul suspect principal.
Daca sunteti nevinovat sa mergeti cu avocat atunci cand veti da declaratie.
Apoi, va trebui sa dati o gramada de explicatii.
Ce suma reprezinta prejudiciul?

Semnarea procesului verbal doar de dvs. e de natura de a naste multe dubii...dar nu in favoarea dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
Ideea e ca nu mai stie nimeni ca am facut acel proces verbal... nu prea e in regula, dar procesul verbal se semneaza seara de predare si se semneaza dimineata de primire... nu exista martori la predare si nici la primire si asta este procedura pe care trebuie sa o urmam, deci nu este nici o problema faptul ca am fost singurul care a semnat procesul verbal, care de altfel a si disparut.. Un alt fapt care nu e in regula este reactia celor de la sediu care i-au lasat pe colegii mei sa lucreze in continuare si nu au chemat politia sa constate furtul, sa ia amprente etc... cred ca a fost o eroare mare de procedura din partea persoanei care a luat decizia continuarii activitatii in agentie. Suma care lipseste este in jur de 14.000 lei si este foarte greu de facut un caz, adica sa dovedesti cina a sustras suma respectiva de bani: cel care a fost cu o seara inainte singur in agentie, sau cei care au venit a doua zi singuri in agentie.
Cred ca ne indreptam spre o raspundere materiala, civila...si doar atit :-/

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata marsca marsca in perioada 2005-iunie2010 am lucrat in cadrul unui magazin. in mai 2010 sa efectuat inventar unde am fost scoasa lipsa ,impreuna cu alte 2 colege,22.925lei . ... (vezi toată discuția)
Acuzatie pe nedrept ContSters378311 ContSters378311 Buna seara! As dori sa va intreb daca se poate acuza un fost angajat, care a demisionat acum patru luni de zile,ca are lipsa in gestiune,dupa ... (vezi toată discuția)
Incetarea contr.de munca cu lit.a??? ContSters79277 ContSters79277 Buna ziua! Am lucrat la o firma cu inca 3 colege,iar in urma inventarului s-a constatat o lipsa de 4099,00 lei,ceea ce nu mi se pare corect avand ... (vezi toată discuția)