in perioada 2005-iunie2010 am lucrat in cadrul unui magazin. in mai 2010 sa efectuat inventar unde am fost scoasa lipsa ,impreuna cu alte 2 colege,22.925lei . acum sint data in judecata pt recuperarea banilor(7641 lei) mentionez ca gestiunea era tinuta pe calculator si au existat mai multe nereguli in program care nu au fost luate in seama de angajator. credeti ca am sanse in castigarea procesului?
daca va aparati bine in proces, reclamanta va trebui sa faca o expertiza contabila pt a demonstra prejudiciul si vinovatia dv.
deci, rezultatul procesului va depinde foarte mult de rezultatul expertizei ...
Daca angajatorul face dovada existenti unei diferente intre gestiunea inregistrata pe calculator sau din alte evidente legale detinute de acesta si banii predati..sigur ca instanta va putea da castig de cauza angajatorului. In situatia in care nu poate fi dovedit acesta lipsa in gestiune, deci neexistand probe, instanta ii va respinge actiunea angajatorului si il va obliga la plata cheltuielilor de judecata efectuate de dvs. privind onorariul de avocat.
In primul rand trebuie sa vedeti cum isi intemeiaza angajatorul actiunea si cum intelege sa si-o probeze. Dvs. trebuie sa administrati probe in contra situatie de fapt prezentate de acesta.
Va trebuie un aparator sa citeasca si sa interpreteze juridic ererea de chemare in judecata formulata de angajator.
Succes!
Nu va putem spune exact sansele pe care le aveti, fiindca nu stim detaliile cazului dvs., si, la prima vedere, sunt multe-multe lucruri de analizat (cu actele in fata, nu din relatari).
Cum ar fi:
- sincer vorbind, e reala lipsa? sunteti vinovata de ceva? dar celelalte colege?
- cum se tinea exact inventarul?
- din ce perioade se pretinde ca provin lipsurile?
- ce functie aveati dvs?
- inventar de primire a gestiunii ati avut? dar colegele?
- cati angajati lucraau efectiv in acea gestiune si cum (ture?) cum se facea predarea primirea schimburilor?
- etc. etc. etc.
Va insir toate astea ca sa vedeti cat este de complicat, si in cate parti poate sta sansssa dvs. sa scapati de presupusa datorie (teoretic, astfel de sanse exista).
perioada luata in calcul este 01.01.2009-21.05.2010,desi anul trecut inventarul a fost efectuat in februarie, predari-primiri intre ture nu se faceau si a fost un an in care a fost o fluctuatie destul de mare de persoane straine(candidati pt angajare,colegi de la alte pc de lucru ) pe per mai mici sau mai mari. in ce priveste lipsa,daca este sau nu reala,cred cu tarie ca nu este, daca nu pt altceva macar pt faptul ca in fosta firma intotdeauna au fost anuntate mari lipsuri,acum un an si jum la alt pc de lucru partonul sustinea ca a lipsit 45000 lei! dar atunci nu au fost luate masuri ca cele de acum
Primire gestiune
Maiko18
Buna ziua! zilele trecute am vrut sa ma angajez la o firma de telefonie mobila, intr-un centru comercial. Am semnat contractul (vineri), am semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune
Alex1986
Buna ziua, eu lucrez intr-o agentie de pariuri si lucrez singur pe tura mea. Intr-o zi am plecat seara, am lasat toti banii in seif, am intocmit toate ... (vezi toată discuția)