avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire taxa scolarizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire taxa scolarizare

Buna ziua.

Am vrut sa ma inscriu la facultate, la ASE, la sectia ID - invatamant la distanta. Am depus actele necesare, am platit si prima jumatate a taxei anuale in valoare de 1375 RON.
Problema a aparut in urma cu cateva zile, cand, din motive personale, a trebuit sa ma retrag. Am fost din nou la facultate, am pierdut o zi intreaga alergand dupa diferite semnaturi si stampile, dar am reusit in cele din urma sa-mi retrag dosarul. Taxa, mi s-a spus de la Departamentul Financiar, imi va fi returnata in cateva zile in contul bancar pe care l-am lasat acolo. Plata a fost facuta, numai ca am avut surpriza sa gasesc in cont numai jumatate din taxa depusa, adica 687,50 RON.

Nu inteleg de ce mi s-a oprit aceasta suma, dat fiind ca anul universitar nici nu a inceput. Nu am participat la nicio activitate universitara, nu am primit niciun material didactic din partea facultatii, care ar putea fi considerat drept bun de plata.
Aceasta situatie mi se pare furt.

Va multumesc pentru orice ajutor pe care mi-l puteti oferi.
Cel mai recent răspuns: ady_cioltan , utilizator 01:00, 3 Iunie 2011
A-ti cerut lamuriri de la Departamentul Financiar al facultatii cu privire la aceasta situatie ( suma returnata ) ? Ce raspuns a-ti primit ?
Buna ziua,

verificati conventia/inscrisurile pe care le-ati semnat la inscriere; verificati si eventuale regulamente la care ar face trimitere conventia sau inscrisurile semnate;

daca nu ati fost informat despre asa ceva in mod direct sau indirect(prin trimitere la o anumita sursa de informare) atunci ei va datoreaza toti banii;

cred ca o notificare din partea unui avocat ii poate determinasa va faca plata;

Cu stima,
Avocat Boncu
Va multumesc pentru raspunsuri.

@Mihail: Am scris un mail la acel departament, la care inca nu mi s-a raspuns. Voi mai incerca luni inca o data cu telefonul, cu toate ca vineri nu a raspuns nimeni.

@CostiBoncu: M-am tot uitat pe regulamentul facultatii, nu am gasit nimic. Daca este ceva, eu nu l-am vazut...

Am gasit ceva, nu din Bucuresti, e adevarat, dar tot ASE: [ link extern ]

Notă: În cazul renunţării taxa de studiu achitată se restituie în totalitate odată cu restituirea dosarului
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
alex2780, utilizator
In acest caz...trebuie un pic presati!

Avocat Boncu
Daca nu reusiti solutionarea problemei, pe cale amiabila,in cazul in care nu exista o prevedere expresa care va obliga la aceasta plata(a sumei nereturnate de facultate),singura solutie este sa ii actionati in judecata pentru restituirea sumei nerestituite.
Aceasta actiune ,ar urma sa o dovediti cu interogatoriu si acte(contractul dintre dvs.si institutia de invatamant,chitanta de plata a sumei integrale),eventual cu martori.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bac de la facultate Alin2110 Alin2110 Buna ziua ! In anul 2010 m-am inscris la facultatea Artifex specializarea Finante&Banci, In cei 3 ani de facultate am avut o prezenta foarte scazuta si nu am ... (vezi toată discuția)
Restituirea platii de intretinere datorata copilului - plata taxelor judiciare eliany eliany La solicitarea, adresata instanței de judecata, de restituire a platii de întreținere pentru o anumita perioada si încetarea platii acesteia am primit o ... (vezi toată discuția)
Restituirea taxei de scolarizare Vik92 Vik92 Buna ziua, Sunt student in anul 2 la medicina, precizez ca in anul universitar 2013-2014 am repetat anul, iar in anul universitar 2014-2015 am platit ... (vezi toată discuția)