Vreau sa aflu sigur daca producatorii/comerciantii de produse de patiserie (buticuri/covrigarii/gogoserii/ inclusiv raioanele din lanturil de magazine Lidl) si cofetariile sunt obligati sa afiseze sau sa puna la dispozitie lista cu ingrediente.
Din ce am vazut in HG 106/2002 ar fi obligatoriu, dar din ce am vazut in realitate in 99.9999% din cazuri nu se oboseste nimeni sa le afiseze.
Ati spus mai sus "a compozitiei acestuia".Pe aceasta "compozitie" se bazeaza producatorii/comerciantii ca este deajuns sa informeze consumatorul. De exemplu "Indiana cu frisca, Compozitie:doua coji rotunde de indiana,frisca naturala,glazura de fondant." Dar cand am intrebat vanzatoarea ce fel de grasime a fost folosita la aluat/cojile rotunde de indiana s-a blocat.
Alt comerciant mi-a raspuns ca este reteta secreta iar altul a fost "dragut" si mi-a trimis pana la urma lista de ingrediente.
Magazinul Lidl a raspuns "1169/2011 Articolul 44, afisarea ingredientelor pentru produsele care nu sunt preambalate nu este obligatorie". Atunci se contrazice cu HG106/2002 ?