avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecin

Buna ziua,doresc sa stiu ce masuri legale se pot lua impotriva unui vecin ce ma inunda cu buna stiinta (l-am anuntat de mai multe ori ca practic imi curge ca un izvor apa in baie dar de pomana,a facut reparatii provizoriu si de proasta calitate) de mai bine de 1 an.Baia mea arata jalnic si nu pot repara nimic pentru ca inca imi curge apa de fiecara data cand vecinul foloseste apa de la dus,de certat m-am saturat si vreau sa il actionez in instanta.
Postez si cateva poze(daca nu este permis postarea de poze va rog sa le stergeti):
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

Astept un raspuns,va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2017
ionut_ciprian17, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut_ciprian17 , utilizator 19:51, 5 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc de raspuns.
Trebuie stabilita cauza scurgerii de apa. Daca scurgerea este de la o teava care este considerata comuna, atunci raspunderea o are administratia blocului. Cu administratorul ati vorbit? Pana nu se afla cauza exacta nu se srie nici cine este raspunzator pentru provocarea daunelor. Faceti o evaloare de catre un expert in domeniu.
Am anuntat si administratorul,problema este de la cabina de dus instalata necorespunzator:
nu are o baza din caramida sau nisip cea ce o face instabila,miscanduse tevile la care este conectata cand cineva se urca in cabina.Eu le-am explicat celor in cauza dar nu m-au ascultat.
Aveti cumva vreo asigurare pad 3 care sa cuprinda si astfel de riscuri? inundatii de la vecini,..avarii provocate de fenomene atmosferice ( trasnet),...etc. Daca aveti o asemenea asigurare folositi-va de ea, apelati asiguratorul si se rezolva problema privind o despagubire pentru d-vs...cu poze facute si de asigurator...etc. In rest, din cate relatati d-vs. probnlema este la vecin...instalare necorespuzatoare a cabinei de dus. daca nu a facut-o cu firma specializata, este dificil sa-l puneti la plata pentru ca nu o sa va despagubeasca asa usor..va dati seama.Ar putea si presedintele de asociatie impreuna cu administratorul sa-l oblige la remedierea situatiei...practic trebuie demontata cabina de dus si refacuta instalatia sanitara si montata cabina corespunzator.Va doresc succes in demersuri...va fi putin cam dificil, dar...

Alte discuții în legătură

Inundatie locuinta! lucyfer lucyfer Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Vecinii care locuiesc deasupra mea au inchiriat locuinta si au plecat din tara. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)