avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis auto expirat dar suspendat pentru alta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis auto expirat dar suspendat pentru alta contraventie

Buna seara,
Nu am gasit vreo informatie pe internet pentru situatia mea, asa ca va supun atentiei cazul meu.
Am facut o prostie in trafic - depasire pe banda continua. Greseala mea, mi-o asum, "graba strica treaba". Mi-a fost suspendat permisul. La vremea aceea permisul tocmai expirase, dar am fost penalizat doar pentru prostia facuta, nu si pentru permisul expirat.
Acum vreau sa-mi actualizez permisul, sa scot unul valid. Am actele pregatite, fisa medicala si tot ce se mai cere, insa imi lipseste permisul in original, pentru ca inca e la politie deoarece dupa expirarea perioadei de suspendare nu am fost sa-l ridic.

Intrebarea mea este:
1. Trebuie intai sa ma duc sa ridic permisul expirat si apoi sa aplic pentru noul permis, atasand la dosar permisul expirat recuperat de la politie? Aici mi se pare ca ar fi o problema, nu stiu daca politia returneaza un act care deja figureaza ca expirat.
2. Pot merge cu actele pe care le am, mai putin permisul de conducere in original, sperand ca pot mentiona in vreo cerere ca mi-a fost retinut si ca era expirat?

Sper sa-i ajute si pe altii rezolvarea situatiei in care ma aflu.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:28, 4 Octombrie 2021
Se pare că avem aceeași situație ,doar că eu am depășit viteza legala cu 22 de
km ,pe acel segment de drum.
Se mai pare că ,noi,cei în această situație ,am intrat într-un vid legislativ ,din care mai ieșim(după umila mea părere)decât la tribunal din nefericire pentru noi,dar sper să nu...
Voi fii nevoit și eu ,să caut ,asta dacă este posibil,prin agenții de la polița locală,pentru a evita un drum și bani și timp,la servciul lor pentru a afla cum se poate redobândii permisul ,fara drumuri inutile.
Dacă nu se mai poate face ceva ,voi renunța la cei 30 de ani de șoferie,din cauza legilor ,și nu din cauză că sunt încă APT cat. I,de a conduce autovehicule pe drumurile publice la 54 de ani.
Dacă rezolv ,sper într-un termen rezonabil situația,va dau știre.
Cu respect.
Teo P.

dumitt68 a scris:

Buna seara,
Nu am gasit vreo informatie pe internet pentru situatia mea, asa ca va supun atentiei cazul meu.
Am facut o prostie in trafic - depasire pe banda continua. Greseala mea, mi-o asum, "graba strica treaba". Mi-a fost suspendat permisul. La vremea aceea permisul tocmai expirase, dar am fost penalizat doar pentru prostia facuta, nu si pentru permisul expirat.
Acum vreau sa-mi actualizez permisul, sa scot unul valid. Am actele pregatite, fisa medicala si tot ce se mai cere, insa imi lipseste permisul in original, pentru ca inca e la politie deoarece dupa expirarea perioadei de suspendare nu am fost sa-l ridic.

Intrebarea mea este:
1. Trebuie intai sa ma duc sa ridic permisul expirat si apoi sa aplic pentru noul permis, atasand la dosar permisul expirat recuperat de la politie? Aici mi se pare ca ar fi o problema, nu stiu daca politia returneaza un act care deja figureaza ca expirat.
2. Pot merge cu actele pe care le am, mai putin permisul de conducere in original, sperand ca pot mentiona in vreo cerere ca mi-a fost retinut si ca era expirat?

Sper sa-i ajute si pe altii rezolvarea situatiei in care ma aflu.

Multumesc mult!

Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2021
Teo P, utilizator
Nu aveti aceeasi situatie, pentru 22 km/h peste limita legala nu se suspenda permisul.
Puteti sa va duceti si sa obtineti un permis nou, dupa expirarea dovezii inlocuitoare, la DRPCIV din judet, faceti vizita medicala pina atunci :
[ link extern ]

Permisul expirat, in original, trebuie conform legii, sa se afle in posesia lor :
Articolul 189
(1) Polițistul rutier este obligat, ca atunci când verifică documentele unui conducător de autovehicul sau tramvai, să urmărească dacă există concordanță între datele înscrise în actul de identitate și cele din permisul de conducere. În cazul în care constată neconcordanțe referitoare la nume, prenume, precum și în cazul în care termenul de valabilitate a expirat, polițistul rutier este obligat să rețină permisul de conducere și să elibereze dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație de 15 zile.
(la 08-08-2013, Alin. (1) al art. 189 a fost modificat de pct. 25 al art. I din HOTĂRÂREA nr. 480 din 10 iulie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 24 iulie 2013. )
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai are asupra sa numai permisul de conducere, polițistul rutier efectuează verificările prevăzute la art. 184 alin. (2). În cazul în care datele nu corespund, polițistul rutier procedează conform alin. (1).
(3) Permisul de conducere reținut în condițiile alin. (1) sau (2) se trimite, împreună cu raportul de reținere, autorității competente care l-a eliberat.
[ link extern ]
Adica DRPCIV din judetul unde a fost emis.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost reținut permisul pe 90 zile Ghitacostea1995 Ghitacostea1995 Bună ziua am o întrebare mi-a fost reținut permisul pe o perioada de 90 zile pentru viteza .!!! În județul Cluj dacă ar fi sa mă prindă cu permisul ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis de conducere la schimbarea buletinului cosas43 cosas43 daca schimb buletinul cu noua adresa mai trebuie sa schimb si permisul de conducere daca este valabil? (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lamurire TARCHILA ELENA TARCHILA ELENA in data de 8 septembrie am fost oprita de pol rutiera si aveam de doua zile numerele provizorii expirate si o programare la RAR abia peste doua saptamani. s-a ... (vezi toată discuția)