avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare pasaport in Romania fara declararea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare pasaport in Romania fara declararea casatoriei din strainatate

Buna ziua,

Sunt cetatean roman casatorit in Statele Unite si dupa casatorie am adaugat numele de familie al sotului la numele meu de familie. Nu am declarat casatoria in Romania. Pasaportul mi-a expirat in Martie drept pentru care am obtinut un titlu de calatorie de la Ambasada din Washington. Titlul de calatorie a fost emis pe numele din pasaport, dar pe cererea de eliberare a titlului s-a facut mentiunea ca sunt casatorita.
Vreau sa vin in tara si sa imi reinnoiesc pasaportul pe numele de fata, avand in vedere ca buletinul este valid.

Intrebarea mea este: mi se va cere titlul de calatorie la preschimbarea pasaportului avand in vedere ca pasaportul este taiat, fizic? Se vede in sistem mentiunea din titlul de calatorie, ca sunt casatorita in Statele Unite?

Am doar 2 saptamani la dispozitie si nu as vrea sa parasesc US venind in Romania si sa nu pot obtine pasaportul.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:40, 4 Mai 2017
Salut, dar tu documente americane ai? La mine Britanicii au refuzat sa-mi reinnoiasca pasaportul Britanic pentru ca cel Roman e in numele de pina la casatorie...Mare necaz.

E posibil sa insiste sa inregistrezi casatoria cind ajungi in Romania. Daca ai posibilitatea sa apostilezi certificatul de casatorie strain, eu as sfatui s-o faci. Inregistrarea casatoriei in cazul tau se face doar la Consulatul Romaniei in US sau Bucuresti Starea civila Sectorul 1.

Nu poti reinnoi pasaportul prin ambasada in US?
Nu trebuie sa veniti pana in tara. Solicitati la ambasada inscrierea casatoriei si pasaport de CRDS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre cetatean roman si cetatean american nascut in romania Capshuna Capshuna Bun gasit tuturor, iata situatia, eu cetatean american dar si roman (nascuta fiind in Ro) vreau sa ma casatoresc cu un barbat cetatean roman. Inteleg ca pe ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Black3yes Black3yes Buna! Sper ca ma poate ajuta cineva pentru ca am cateva intrebari si la consulatul roman nu primesc raspuns. Locuiesc de 10 ani in Germania, am fost aici ... (vezi toată discuția)