avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aplicarea legii 17/2016 in cadrul asociatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aplicarea legii 17/2016 in cadrul asociatiilor

Buna dimineata ,

"Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns cu privire la legea 17 /2016 ,modificari la legea 230 /2007 ,art 48 .Eu sunt administrator si afisam lunar langa lista de plata BAZA DE CALCUL ,care cuprinde suma tuturor cheltuielilor din luna respectiva ,care baza se imparte pe cota indiviza ,cheltuieli / persoana ,consum individual ,consumatori tehnici .Sunt discutii ca avem obligatia sa afisam si facturile emise de furnizori .As vrea sa stiu care este parerea dv.
Va multumesc"
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:21, 3 Mai 2017
Art. 481.
Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari.”

Legiuitorul,prin modificarile aduse legii nr 230/2007 a prevazut obligatia in sarcina presedintelui de asociatie de a afisa lunar langa lista de plata intretinere -modalitatea de calcul cote individuale care va contine si va arata explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata
Pentru a informa corect si concret proprietarii ,pentru a dovedi temeinicia sumelor individual impuse- este firesc si logic ca sa se precizeze concret facturile furnizorilor/prestatorilor de servicii documente care stau la baza calculelor cotelor de intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati - asoc. proprietari ContSters143145 ContSters143145 Este legal ca asociatiile de proprietari incaseze sume cu titlul de penalitati chiar daca nu platesc la randul lor penalitati furnizorilor? La solicitarea ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor blackbeautybrother blackbeautybrother Am suspiciuni asupra modului cum se distribuie cheltuielile de intretinere in bloc, avand in vedere faptul ca in apartamentul meu nu locuieste nimeni si totusi ... (vezi toată discuția)
10 zile termen de plata? wasd123 wasd123 As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe ... (vezi toată discuția)