avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren

O persoana a lucrat un teren timp de cativa ani ( nu are act de proprietate pe el). Apoi l-a lasat in paragina alti ani. Intre timp a incercat sa-l cumpere, dar proprietarul este decedat iar pe mostenitori nu-i gaseste ( posibil ca acestia sa nu stie de acest pamant). Cum se poate cumpara acest pamant? Primaria are reun drept asupra unui pamant pe care nu-l revendica nimeni? Se poate cumpara de la primarie? Sau persoana poate sa inceapa a plati impozit si in 10 ani sa ceara dreptul de uzucapiune? Cum se procedeaza in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 20:20, 7 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul aratat, posesia e viciata, nu e sub nume de proprietar si nici continua, asa incat nu vad sanse. In plus, s-ar fi aplicat Codul civil de la 1864, nu cel actual.
Sanse reale nu vad, concret. Trebuie analizat cu atentie, facut proces contra proprietarului decedat, gasit mostenitori, negociat cu ei. Sunt sanse, dar cam depinde de negociere. Atat vad in cate date am.
Poate ca ar fi mai indicat sa solicitați o consultație juridica unui avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Mie imi pare ca ar fi vorba de o uzucapiune de lunga durata daca ar fi posibil asa ceva in speta.

Pentru uzucapiune trebuie sa va judecati cu mostenitorii dar nu cred ca ati implinit termenul prevazut de lege.

De la primarie nu puteti cumpara decat daca este proprietara.

Alte discuții în legătură

Modificare suprafata de teren daniela.ilea daniela.ilea Poate ma ajuta si pe mine cineva,am o casa cu teren cu o suprafata de 719 m inscris in cf,in urma masuratorilor sa constatat un plus de 540 de m,am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G In cazul in care nu exista niciun fel de acte de proprietate pe un teren, acesta mostenindu-se din tata in fiu cum era pe vremuri, ce fel de actiune ar trebui ... (vezi toată discuția)