avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren

O persoana a lucrat un teren timp de cativa ani ( nu are act de proprietate pe el). Apoi l-a lasat in paragina alti ani. Intre timp a incercat sa-l cumpere, dar proprietarul este decedat iar pe mostenitori nu-i gaseste ( posibil ca acestia sa nu stie de acest pamant). Cum se poate cumpara acest pamant? Primaria are reun drept asupra unui pamant pe care nu-l revendica nimeni? Se poate cumpara de la primarie? Sau persoana poate sa inceapa a plati impozit si in 10 ani sa ceara dreptul de uzucapiune? Cum se procedeaza in astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 20:20, 7 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul aratat, posesia e viciata, nu e sub nume de proprietar si nici continua, asa incat nu vad sanse. In plus, s-ar fi aplicat Codul civil de la 1864, nu cel actual.
Sanse reale nu vad, concret. Trebuie analizat cu atentie, facut proces contra proprietarului decedat, gasit mostenitori, negociat cu ei. Sunt sanse, dar cam depinde de negociere. Atat vad in cate date am.
Poate ca ar fi mai indicat sa solicitați o consultație juridica unui avocat.
~ Conținut șters la cerere ~
Mie imi pare ca ar fi vorba de o uzucapiune de lunga durata daca ar fi posibil asa ceva in speta.

Pentru uzucapiune trebuie sa va judecati cu mostenitorii dar nu cred ca ati implinit termenul prevazut de lege.

De la primarie nu puteti cumpara decat daca este proprietara.

Alte discuții în legătură

Problema in legatura cu o mostenire. rog ajutor. i_oana9 i_oana9 Am si eu o nelamurire, daca se poate sa ma ajutati va-si sunt recunoscatoare. Bunica mea a mostenit in urma casatoriei, de la tatal ei, un pamant, pe care ... (vezi toată discuția)
Intrebare - inscriere imobil in cartea funciara christianflorin christianflorin Buna ziua, am o situatie complicata in legatura cu imobilul unde locuiesc si as dori sa va adresez cateva intrebari. In 1999 o cunostina a parintilor mei ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan lasat in paragina. DanaTG DanaTG Buna ziua. Langa casa mea este un teren neibgrijit, lasat in paragina. Proprietarii sunt decedati, nu se mai stie a cata speta de urmasi , fara acte de ... (vezi toată discuția)