avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan lasat in paragina.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan lasat in paragina.

Buna ziua. Langa casa mea este un teren neibgrijit, lasat in paragina. Proprietarii sunt decedati, nu se mai stie a cata speta de urmasi , fara acte de mostenire ar mai fi, si s-ar parea ca sunt stabiliti in strainatate. Am inteles ca ar fi o prevedere juridica cum ca daca daca se platesc taxele locale aferente proprietatii respective pe o perioada de 10 - 15 ani , ae poate revendica ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:24, 8 Aprilie 2018
Buna ziua,
Este vorba despre usucapiune
Daca aceasta uzucapiune ati inceput-o dupa vechiul cod civil va trebui sa va ganditi la o uzucapiune de 30 de ani.
Dupa noul cod civil uzucapiunea este de 15 ani dar trebuie anuntata de la incepul si trecuta in cartea funciara.
Studiati prevederile art 930 si celelalte C.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. vladestiteren vladestiteren poti deveni proprietar pe un teren agricol dupa 25 de ani de ingrijire si platit impozit pe el? (vezi toată discuția)
Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Lamurire netugeorge netugeorge o persoana decedata nu are mostenitori. o alta persoana, fara grad de rudenia cu decedatul , foloseste terenul acestuia. ce drept are asupra acestui teren? (vezi toată discuția)