avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuz de plata a daunelor morale pana la redactarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuz de plata a daunelor morale pana la redactarea deciziei.

Desi este pronuntata in sedinta publica si pe site-ul instantei de apel, hotararea definitiva intr-un dosar penal,partea responsabila civilmente, refuza sa plateasca daunele morale pana la redactarea motivarii hotararii. Au trecut 50 de zile de la pronuntare, mai pot trece inca pe atat sau triplu. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a-i obliga sa achite daunele morale. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 19:09, 3 Mai 2017
Pana la redactare nu aveti cum sa ii obligati sa achite. Titlul executoriu il reprezinta hotararea redactata si comunicata, nu informatiile de pe portal.
Pe portal nu sunt "informatii", este publicata la modul "cel mai" oficial hotararea,deoarece este site-ul instantei la care si pe care nimeni altcineva nu are acces sa publice in afara instantei. De ce pentru inculpat, hotararea produce efecte de indata, acesta fiind obligat sa se prezinte la cea mai apropiata sectie de politie , in vederea arestarii, iar pentru latura civila nu ? Mentionez ca partea responsabila civilmente, a fost instiintata de instanta asupra instituirii sechestrului asigurator, pana la achitarea sumei, sumelor, datorate partilor vatamate. Hotararea definitiva, nu ar trebui pusa in aplicare ?
Daca asa interpretati dvs., de ce nu puneti in executare decizia de pe portal?!
Eu v-am raspuns: hotararea oficiala este cea pe care o primiti dupa redactare, nu decizia instantei trecuta pe portal. Teoretic, hotararea ar trebui redactata in termen de 30 de zile de la pronuntare, dar instantele sunt aglomerate si in general se depaseste acest termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata a daunelor morale pana la redactarea deciziei. Gabriyell Gabriyell Pe portal nu sunt \"informatii\", este publicata la modul \"cel mai\" oficial hotararea,deoarece este site-ul instantei la care si pe care nimeni altcineva nu ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale Gabriyell Gabriyell Buna ziua, Trebuie sa astept neaparat redactarea decizei in apel, definitive, pentru a intra in posesia sumei reprezentand daune morale, daca inculpatul ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie masterguni masterguni buna , in urma unui accident de circulatie am ajuns in instanta intru-un proces civil in calitate de inculpat . dupa 3 ani de judecari am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)