avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Serviciul de probatiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Serviciul de probatiune

Buna ziua ,am rugamintea sa ma ajutati ...in cazul in care o persoana e condamnata cu suspendare sub supraveghere,trebuie obligatoriu sa se prezinte la serviciul de probatiune ? Persoana fiind in strainatate cu contract de munca .Ce poate face in cazul acesta? Nu e o posibilitate sa trimita dovada contractul de munca? Va rog ,lamuriti-ma daca se poate cat ma repejor.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maria85maria , utilizator 20:04, 3 Mai 2017
Nu se poate decat amana dar nu prea mult timp.
Va trebui sa se prezinte sa presteze munca.
Doar din cauza medicale poate fi scutit.

Poate apela la avocat pentru a face acesta demersurile necesare daca nu are multe ore de munca in folosul comunitatii si a stabili o perioada care sa ii convina la om.
Este bine sa procedeze in acest mod pentru a cunoaste si cat timp va trebui sa stea in Romania.
S-a amanat odata prezentarea la serviciul de probatiuni.Daca are contract de munca il ajuta cu ceva pe viitor ca se integreaza bine in societate? Este nevoit sa lucreze in strainatate ,fiindca are si amenda de platit.Exista posibilitatea sa plateasca amenda daca nu se prezinta sau nu exercita munca in folosul comunitatii? Ce poate fi mai rau? Multumesc enorm!
Din pacate trebuie sa se prezinte la munca in folosul comunitatii.

Si eu am probleme cu cei care nu sunt condamnati penal dar au de prestat munca in folosul comunitatii prin ordonanta procurorului si toti cei care lucreaza in strainatate trebuie sa se prezinte personal la serviciul de probatiune.Nu se poate evida deloc.Daca se putea as fi gasit solutia juridica.

Anterior modificarii legii ii scapam pe cei care lucreaza in strainatate de munca in folosul comunitatii dar acum nu se mai poate.
Noua lege este aberanta si in aceasta privinta in afara de alte privinte absurde...
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
Si munca in folosul comunitatii se stabileste la serviciul de probatiune sau la nivel local?Cam de cate ori pe an trebuie sa se prezinte la serviciul de probatiuni? Multumesc pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamanare cu suspendare in lipsa???urgent max112 max112 Daca eu plec din tara iar condamnare definitiva sa zicem cu suspendare este pese o luna trebuie sa ma prezint in tara la momentul ala sau pot termina ... (vezi toată discuția)
Caz rutier ..pedeapsa cu suspendare takytaky1 takytaky1 O persoana care a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere (timp de 2 ani)....acea persoana poate pleca sezonier in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)