Buna,
E vorba de un proces de iesire din indiviziune deschis acum patru ani care presupune ca eu sa-i dau intoarcere (o suma de bani) surorii mele, din valoarea casei parintesti. Eu detin 13/16, iar sora mea 3/16. Imobilul a fost evaluat acum trei ani, procesul este taraganat , amanat, suspendat... dar nu au fost obiectiuni referitoare la expertizarea imobilului. ACUM, eu am vreo sansa de a cere instantei "revizuirea" sau scaderea valorii imobilului (evaluat in 2006) avand in vedere ca urmeaza sa-i dau o sulta surorii mele in anul 2009 (probabil in 2010) si pretul imobiliarelor a scazut?
Va multumesc anticipat!
Pretul imobilelor a scazut mult in 2009 fata de 2008, dar nu s-a reintors la nivelul din 2006. De unde stiu? Nu sunt expert imobiliar, dar am cumparat in ianuarie 2006 o garsoniera,in iulie 2008 ajunsese sa i se dubleze pretul si chiar ceva mai mult, iar acum (dupa introducerea Primei Case) pretul este totusi 125% fata de pretul initial.
Intrebarea dvs stimata doamna poate avea diferite raspunsuri fiindca totul este relativ!
Este foarte important de stiut unde se afla acel imobil , ce fel de imobil este , la ce valoare a fost evaluat , iar apoi se poate da un raspuns corect sau apropiat de realitate stabilindu-se valoarea de piata actuala!B-)
Faza procesuala este "fond".
Casa este la tara, zona A, valoarea imobilului a fost estimata la 160.000 lei si a terenului intravilan aferent imobilului (curte si gradina 1200 mp x 4 EURO mp) de aproximativ 20.000 lei