avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... a scazut valoarea de piata a unui imobil evaluat acum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

a scazut valoarea de piata a unui imobil evaluat acum 3 ani?

Buna,
E vorba de un proces de iesire din indiviziune deschis acum patru ani care presupune ca eu sa-i dau intoarcere (o suma de bani) surorii mele, din valoarea casei parintesti. Eu detin 13/16, iar sora mea 3/16. Imobilul a fost evaluat acum trei ani, procesul este taraganat , amanat, suspendat... dar nu au fost obiectiuni referitoare la expertizarea imobilului. ACUM, eu am vreo sansa de a cere instantei "revizuirea" sau scaderea valorii imobilului (evaluat in 2006) avand in vedere ca urmeaza sa-i dau o sulta surorii mele in anul 2009 (probabil in 2010) si pretul imobiliarelor a scazut?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: victoria_alba , utilizator 08:36, 22 Septembrie 2009
In ce faza procesuala sunteti?
Pretul imobilelor a scazut mult in 2009 fata de 2008, dar nu s-a reintors la nivelul din 2006. De unde stiu? Nu sunt expert imobiliar, dar am cumparat in ianuarie 2006 o garsoniera,in iulie 2008 ajunsese sa i se dubleze pretul si chiar ceva mai mult, iar acum (dupa introducerea Primei Case) pretul este totusi 125% fata de pretul initial.
Intrebarea dvs stimata doamna poate avea diferite raspunsuri fiindca totul este relativ!
Este foarte important de stiut unde se afla acel imobil , ce fel de imobil este , la ce valoare a fost evaluat , iar apoi se poate da un raspuns corect sau apropiat de realitate stabilindu-se valoarea de piata actuala!B-)
Faza procesuala este "fond".
Casa este la tara, zona A, valoarea imobilului a fost estimata la 160.000 lei si a terenului intravilan aferent imobilului (curte si gradina 1200 mp x 4 EURO mp) de aproximativ 20.000 lei
Adica de patru ani dvs. sunteti inca in fond ?
Sau e vorba de un fond dupa casare?

Alte discuții în legătură

Pretul pietei la imobile? chrissrea chrissrea Buna ziua Poate spune cineva care este pretul pietei la imobile in momentul de fata comparativ cu luna mai 2009 si cu luna mai 2008? (vezi toată discuția)
Contestatie pret executare silita chrissrea chrissrea Buna ziua, Am o problema in care solicit un sfat sincer. O firma a luat un credit de la o banca si pentru asta a ipotecat o casa, proprietatea actionarilor. ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobiliara proces partaj tinaa tinaa buna ziua .va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri si sa iau o decizie . sunt in proces cu fostul sot pt accesiune imobiliara artificiala si partaj, am ajuns ... (vezi toată discuția)