avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Evaluare imobiliara proces partaj
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Evaluare imobiliara proces partaj

buna ziua .va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri si sa iau o decizie .
sunt in proces cu fostul sot pt accesiune imobiliara artificiala si partaj, am ajuns in faza evaluarii imobiliare , expert numit de instanta , contestata expertiza de fostul sot , numit alt expert (parerea mea influentat de fostul sot atitudine a domnului total neprofesionista a venit cu preturi pe mp deja stabilite pana sa vada toata casa nu a tinut cont de masuratori si de deprecierile constructiei si neavand lucrarea expertului dinainte a considerat ca lucrarea este prost facuta si subevaluata cladirea).
casa evaluata nu are autorizatie de constructie si nici de terenul de sub casa nu se tine cont terenul fiind proprietatea mea dinainte de casatorie . fiind diferente mari intre cele 2 expertize pot cere ,ar fi indicat sa cer sa vin cu o a 3 expertiza ? expertizele nu se fac la fel adica daca nu ai teren sub constructie poti evalua casa la pret de piata de vanzare ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 22:59, 27 Ianuarie 2016
Puteti cere dar nu se stie daca instanta aproba.De regula nu se aproba o a treia expertiza daca nu aveti motive intemeiate.Daca terenul de sub casa e proprietatea dvs,avocatul trebuia sa ceara expres sa se stabileasca pretul acestuia.Din pretul de evaluare a imobilului se scade valoarea terenului si doar diferenta constituie bun comun si se va imparti coproprietarilor.Expertul face doar ce i se cere de instanta.Era f bine daca aveati un expert asistent.Puteti face in schimb obiectiuni la expertiza.
multumes pt raspuns . instanta a cerut clar , primul expert a dat o valoare pt materiale si nu pe cladire precizand ca nu se poate folosi metoda comparatiei cu alte imobile neavand teren si autorizatii , al doilae expert nu a tinut cont nici de deprecieri nici de lipsa autoriz. si a ternului
Formulati obiectiuni scrise la raportul de expertiza (pe care le depuneti cu nr. de inregistrare/ data primite la arhiva tribunalului), la dosarul cauzei si prezentati optiunile dvs. privind elementele care nu au fost avute in vedere la expertiza. Anexati in copie documente certe care va sustin punctul de vedere (de expl. actul de proprietate a terenului pe care s-a construit casa).
Stabilirea de obiective clare la care sa raspunda expertul trebuia sa propuneti instantei spre aprobare, in momentul incredintarii expertizei.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters185843 ContSters185843 partajul a inceput din octombrie 2008. a venit un expert pt eval. apt 3 camere. rezultat 89oooe suma cu care n-am fost de acord tinand cont ca trebuia sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Expertii evaluatori nu au tinut cont de obiectiuni. ce mijloace de atac mai am? arondoru arondoru Într-un proces de partaj s-a dispus efectuarea de expertize tehnice la un apartament şi un teren pentru împartirea lor între parti. S-au facut obiectiuni ... (vezi toată discuția)
“pretul corect” sau “risti si castigi” ... aroky aroky Buna ziua domnilor si doamnelor experti, Ma numesc Trocaru Valerica si in 06 iunie 2008 am intentat un proces de partaj fostului meu sot (sentinta de divort ... (vezi toată discuția)