avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie pret executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie pret executare silita

Buna ziua,
Am o problema in care solicit un sfat sincer.
O firma a luat un credit de la o banca si pentru asta a ipotecat o casa, proprietatea actionarilor. La momentul acordarii creditului evaluatorul recomandat de banca a stabilit un pret, asta in mai 2008. Acum casa este scoasa la vanzare la un pret cu 60 % mai putin. Acelasi evaluator a intocmit un raport de evaluare in mai 2009 la un alt pret. Este posibil sa se conteste executarea silita pe acest motiv? Doua rapoarte de evaluare la preturi diferite facute de acelasi evaluator. este posibil? Nu trebuia ca dupa emiterea somatiei, transmisa in septembrie sa se faca acel raport de evaluare? Banca a stabilit legal/corect pretul de vanzare?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 16:57, 7 Octombrie 2009
A doua evaluare a fost facuta tinand cont de efectele perioadei de criza, avand in vedere faptul ca preturile la imobile au scazut in mod constant.
Daca valoarea imobilului in cauza a scazut cu 40% sau cu mai putin, nu va poate spunde decat in specialist in evaluare.
Pe de alta parte, cred ca puteti contesta noul pret si sa solicitati o noua evaluare.
multumesc. o problema exista totusi deoarece incepand cu luna septembrie preturile au inceput sa creasca. preturile de acum de pe piata nu se compara cu cele din mai. nu e corect?
nu. din cunostintele mele, piata imobiliara a stagnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare apartament, urgent ellymer ellymer Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca e posibil. Dorim sa cumparam un apartament prin credit ipotecar, ne-am inteles cu vanzatorul asupra unui ... (vezi toată discuția)
Delapidare rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale a garantat cu un imobil al societatii obtinerea unui credit bancar de 100.000 euro. Dupa un an de zile, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Urmarirea bancilor dupa executare silita dan1972 dan1972 as dori sa stiu daca se poate care este legea care permite bancilor sa urmareasca financiar debitorii si dupa executarea garantiei imobiliare, sau articolul. ... (vezi toată discuția)