avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire, nelamuriri
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire, nelamuriri

Buna ziua,

Am poprire pe pensie,iar in data de 12.01.2017 am fost instiintata ca mai am de plata 2200 ron.In cursul zilei de ieri am sunat la executor sa intreb care este soldul, si mi-a spus ca mai am inca 1000 de roni de achitat.Intreband de ce atit m-i s-a raspuns ca sunt actualizari la poprire. Intrebarea mea este daca m-i s-a trimis la data de 12.01.2017 suma de achitat ...de ce se mai iau banii..este corect?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
popescuioanasb, utilizator
Cel mai recent răspuns: popescuioanasb , utilizator 11:23, 8 Mai 2017
În cazul în care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobânzi, penalităţi sau alte sume, care se cuvin creditorului, fără să fi fost stabilit cuantumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecătoresc, potrivit legii. De asemenea, executorul judecătoresc, la cererea creditorului, poate actualiza valoarea obligaţiei principale stabilite în bani, indiferent de izvorul ei, potrivit criteriilor cuprinse în titlul executoriu. În cazul în care titlul executoriu nu conţine niciun asemenea criteriu, executorul judecătoresc va proceda, la cererea creditorului, la actualizare în funcţie de rata inflaţiei, calculată de la data când hotărârea judecătorească a devenit executorie sau, în cazul celorlalte titluri executorii, de la data când creanţa a devenit exigibilă şi până la data plăţii efective a obligaţiei cuprinse în oricare dintre aceste titluri. În plus, prin poprire indisponibilizarea se întinde şi asupra fructelor civile ale creanţei poprite, precum şi asupra oricăror alte accesorii născute chiar după înfiinţarea popririi.

Răspuns final, da, probabil că este corect. Spun probabil pentru că iau în calcul doar ceea ce spuneți dvs. și nu neapărat realitatea de fapt.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca pap pap Buna ziua , nu stiu cum ar trebui sa calculez salariile indexate si majorate si toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat angajatul???? Cine ar putea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei\"aceasta se poate face conform ... (vezi toată discuția)