avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzare judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzare judecator

Speta este urmatoarea: un judecator a dat o solutie intr-un proces penal, in prima instanta pentru un cetatean,cu condamnare. Acelasi judecator,a fost desemnat"aleatoriu" sa judece un alt dosar al aceluiasi cetatean.
Poate fi recuzat judecatorul respectiv?
Nu este incompatibil daca este vorba de alta cauza.
Doar daca exista suspiciunea rezonabila ca impartialitatea judecatorului ar fi afectata s-ar putea.
Nu este motiv de recuzare.
Intr-adevar,recuzarea a fost respinsa. Desi exista o plangere penala impotriva judecatorului respectiv si chiar a fost audiat.
Plangere penala poate face oricine, contra oricui, in orice moment. Asa ca asta nu e un temei valid pentru recuzare.
Plangerea penala a fost facuta impotriva organelor de cercetare penala de la primul proces si inclusiv impotriva judecatorului din prima instanta.

Alte discuții în legătură

Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Judecatorul de camera preliminara are autoritate de lucru judecat? aidu aidu hotararea judecatorului de camera preliminara de respingere a plangerii impotriva ordonantei de clasare, art. 340 CPP, are autoritate de lucru judecat?? si ce ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangere penala pentru marturie mincinoasa ? mouz mouz Buna seara , Am fost anuntat de catre mama mea ca : un\\" prieten de familie \\" care se tine de 3 -4 ani dupa ea , a fost la parchet si pe langa numele ... (vezi toată discuția)