avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CIM + profesii liberale + taxe + angajare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CIM + profesii liberale + taxe + angajare

Bună ziua,

sunt Traducator (neplătitor de TVA, sistem real, CIF, dar nu PFA), iar pentru dovedirea vechimii în muncă în continuare, intenționez să închei CIM cu angajatorul pe care-l reprezint (menționat mai sus, adică eu).
Eu sunt angajatorul, eu sunt angajatul. Se poate?

Cum se procedează? Unde ne adresăm mai întâi? (ITM?)
Ce taxe se plătesc și cum/când?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: lionms , utilizator 10:23, 8 Mai 2017
Nu aveti cum sa va angajati pe dvs insusi, decat daca aveti societate comerciala.
Nici dacă sunt înregistrată de Adm. Fin. si CIF?
Profesiile liberale nu sunt obligate să se înregistreze și la RC pentru a deveni SC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
lionms, utilizator
Nici daca sunteti inregistrata la Adm. Fin.

Un contract individual de munca este caracterizat de subordonarea salariatului fata de angajator. Prin urmare, o persoana fizica nu poate sa se afle sub propria autoritate.
Vă mulțumesc.
Există totuși vreo posibilitate de ați justifica vechimea în muncă, în afară de CIM (ITM), ca furnizor de servicii (traduceri)?
Bineinteles. Puteti incheia un contract cu Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul.

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator monikashow monikashow Buna ziua. mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de traducator si as dori sa stiu in cazul in care n-o sa practic mai am ceva demersuri de ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Contract prestari manu_el manu_el Buna ziua, In calitate de profesie libera, medic, exista posibilitatea de a semna un contract de prestari fara a obtine acel CIF de la finante, in conditiile ... (vezi toată discuția)