avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CIM + profesii liberale + taxe + angajare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CIM + profesii liberale + taxe + angajare

Bună ziua,

sunt Traducator (neplătitor de TVA, sistem real, CIF, dar nu PFA), iar pentru dovedirea vechimii în muncă în continuare, intenționez să închei CIM cu angajatorul pe care-l reprezint (menționat mai sus, adică eu).
Eu sunt angajatorul, eu sunt angajatul. Se poate?

Cum se procedează? Unde ne adresăm mai întâi? (ITM?)
Ce taxe se plătesc și cum/când?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: lionms , utilizator 10:23, 8 Mai 2017
Vă mulțumesc.

După încheierea contractului cu CASA de PENSII, trebuie depusă D600 la ANAF?

Cum rămâne cu celelalte taxe șomaj, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie traducator monikashow monikashow Buna ziua. mi-am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de traducator si as dori sa stiu in cazul in care n-o sa practic mai am ceva demersuri de ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)
Contract prestari manu_el manu_el Buna ziua, In calitate de profesie libera, medic, exista posibilitatea de a semna un contract de prestari fara a obtine acel CIF de la finante, in conditiile ... (vezi toată discuția)