avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

salut.

in cadrul dezbaterii sucesiunii unei case la care sunt mostenitori tatal si 2 frati, mostenire la care tatal si unul dintre frati renunta in favoarea celuilalt, notarul specifica ca nu poate trece proprietatea in totalitate fratelui mostenitor mentionand ca e necesara intabularea proprietatii precum si un act din care rezulta ca are grija de tata.
intrebarea mea este daca aceste cerinte sunt intemeiate legal sau daca se poate din start ca proprietatea sa ramana mostenitorului pt care au renuntat ceilalti doi.

ms.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:59, 6 Mai 2017
Buna ziua,
In dreptul romanesc nu a existat si u exista renuntare in favoarea cuiva.
Renuntarea la o succesiune se poate face dupa decesul celui succedat, exte fara conditii si partea renuntatorului profita nerenuntatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil. mostenire! completare succesiune nicujexul nicujexul Buna ziua! Intrebare: Dupa decesul tatalui, la dezbaterea succesiunii, toti cei 4 copii au renuntat in favoarea mamei pt locuinta ce forma masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Salut! părinții mei sunt coproprietarii unui apartament, tatăl ... Eugen George Eugen George Salut! Părinții mei sunt coproprietarii unui apartament, tatăl meu a decedat iar acum urmează succesiunea.Suntem 4 frați și părintele în viața ( ... (vezi toată discuția)