avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cotizatie pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cotizatie pentru pensie

Buna ziua !
Am varsta de 50 de ani si contributia pentru pensie de 24 de ani(10 ani muncind fara carte de munca; in tinerete).As vrea sa stiu daca pot achita retroactiv 5 ani si care ar fi conditiile de plata.
Am inteles ca s-ar putea achita si in rate termenul limita fiind decembrie 2017 insa ce nu am inteles e daca suma totala trebuie achitata pana atunci sau contractul cu ,casa de pensii trebuie incheiat pana atunci.
Eu m-am bucurat considerand ca daca se poate plati si in rate mi s-ar acorda o perioada mai lunga de plata(suma totala nefiind nesemnificativa) si ca termenul limita(decembrie 2017),ar fi pt.incheierea contractului.
In cazul in care nu este asa e clar ca iar s-au creat niste facilitati tot pt.cei cu bani si care nu au muncit , nicidecum pt.cei care au muncit la negru dupa revolutie ,bucurandu-se ca au loc de munca.
Sper ca m-am facut inteleasa cu nelamurirea mea si sa ma ajutati cu un raspuns competent.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: mihaela_gavriliu@yahoo.com , utilizator 20:04, 6 Mai 2017
Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data încheierii contractului de asigurare socială potrivit prezentei legi şi ultimii 5 ani anteriori acestei date.

Plata contribuţiei de asigurări sociale se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, până la data de 31 decembrie 2017.
Multumesc pentru raspuns !
Ma repet: "facilitati pentru cei cu bani"
De ce sa nu beneficieze beizadelele si de pensie(cand le va veni randul)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia la limita de vârstă Valentino 69 Valentino 69 Am 68 de ani si 6 luni,nu sunt pensionar nu mai lucrez,I-mi lipsesc 2 ani si 6 luni ca sa omplectez 15 ani limita minima de cotizare ca sa pot primi pensie. ... (vezi toată discuția)
Plata contributii cas retroactiv madara madara Am auzit ca s-ar fi dat un act normativ prin care cei care doresc pot achita contributia pentru pensie retroactiv.Ma intereseaza acest lucru pentru tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pensie parțial anticipata sarradicati sarradicati In aprilie \'17, am împlinit 57 de ani. Am un stagiu de cotizare de 31 ani si 3 luni. Din martie \'17 nu mai lucrez nicăieri. Am dreptul sa mai cumpăr ... (vezi toată discuția)