avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program minor si nerespectarea deciziei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program minor si nerespectarea deciziei de divort incheiata la notar

Buna ziua. In urma cu un an am divortat la notar din cauza adulterului savarsit de sotul meu. Am decis la notar ca minorul in varsta de 6 cu nevoi speciale, autism, sa ramana in custodie comuna. La notar, am scris ca sotul se va implica in recuperarea copilului si ca o sa participe la sedintele de stabilire a noilor programe din cadrul terapiei. De asemenea, a ales sa il viziteze o singura zi pe saptamana. Problema e ca nu se implica in terapie de loc si nu se intereseaza de evolutia si educatia copilului. In vizita vine cand vrea el de obicei dupa 7 seara si sta cam 3 ore. Vine la noi acasa cu toate ca ma deranjeaza prezenta lui si nu face nimic educativ cu copilul. Eu nu stiu unde sa apelez, cum il pot obliga sa se ocupe de copil? Este foarte important in terapia de recuperare ca parintii sa respecte o serie de reguli si sa procedem la fel. Imi doresc sa stabilesc un program fix de vizitare,batut in cuie si la fel si cu vacantele. Este foarte extenuanta situatia copilului atat fizic cat si psihic si cred ca odata pe luna macar sa am un weekend liber in care ma pot incarca pentru a face fata copilului. Este foarte solicitant fiind hiperactiv si nu constientizeaza pericolele. Stau cu ochii pe el ca pe butelie, plus ca trebuie sa lucrez cu el si ce are in terapie.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:58, 7 Mai 2017
Buna seara,
Din pacate nu exista nicio forma de OBLIGARE a tatalui de a se implica.
Aici tine de SUFLET si CONSTIINTA.
Incercati sa supliniti dumneavoastra tot ce se poate suplini.
Cu Dumnezeu inainte!
Daca vreti alt program de vizita va trebui sa va judecati.

Parintii trebuie sa discute ce este mai bine pentru copil.
Puteți sa cereți în instanta modificarea programului de vizita a minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare pentru tata. cum îl pot determina să se ocupe de copil? ContSters440260 ContSters440260 Buna ziua. Am divortat anul trecut in mai la notar. Motivul a fost adulterul din partea sotului. Avem impreuna un copil cu autism si adhd... la notar am ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii cu minorul Dorisanna Dorisanna Buna.Recent am terminat procesul de divort, care a fost unul lung si anevoios.Cu fostul sot nu am ramas in relatii de prietenie si mereu incearca sa imi puna ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)