avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz delegatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz delegatie

Buna ziua. Din motive personale (aerofobia - fobie de avion) nu pot ajunge la o delegatie externa in Germania.
Firma a achizitionat bilete de avion , si mi-a dat o suma de bani in avans pentru diurna + cazare. Voi returna suma de bani dar biletele de avion nu le mai pot recupera.
Stiu ca deplasarea este unilaterala si angajatul nu poate refuza deplasarea.
Poate motivul meu sa fie coniderat unul temeinic astfel incat sa nu fiu tras la raspundere (cercetare disciplinara sau recuperarea prejudiciului)?

Mentionez ca nu am avut abateri disciplinare pana acum.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
Ini_Ini, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 8 Mai 2017
Asa am sa fac. Oricum si daca sa zicem ca calatoream pana la destinatie , acolo nu imi puteam desfasura activitatile de serviciu datorita anixietatii create de acest fapt.
Ideea e ca nu pot lucra sub o anumita stare anxioasa .
Stii cumva daca e vreun articol in legatura cu sanatatea si securitatea la locul de munca care mi s-ar putea aplica?
Art. 175 C.mun.
(1) Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea in strainatate- obligatorie sau nu pentru angajat? nimeni1 nimeni1 Buna ziua, Este obligatorie pentru angajat deplasarea in strainatate in interes de serviciu atunci cand firma o cere? In ce conditii angajatul poate refuza ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu... avionul dany3377 dany3377 Buna ziua. O ruda de a mea are de facut o calatorie cu avionul in interes de serviciu...mai exact este obligat de angajator sa mearga in ... (vezi toată discuția)
Delegare unui salariat care beneficiaza de stimulent de insertie Adina Todor Adina Todor Buna! Poate fi delegata la un alt punct de lucru al societatii, in alt judet, o persoana care beneficiaza de stimulent de insertie? Daca refuza delegarea, este ... (vezi toată discuția)