avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii evacuare comodatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii evacuare comodatar

Numele meu este Claudiu M. .
As dori,daca se poate,o lamurire referitoare la un contract de comodat.
Sunt proprietar al unu apartament si am inchiat in august 2016 un contract de comodat cu Alex C. in vederea folosirii unui apartament pe o durata de 2 ani.In acest contract am stipulat ca oricare dintre parti poate sa ceara rezilierea acestuia oricand fara sa se ceara daune materiale,dar nu exista stipulat niciun termen de parasire/evacuare al locuintei. Comodatarul(chiriasul) a acumulat datorii la intrertinere,nu stiu exact daca si la alte utilitati,l-am contactat sa rezolve situatia sau sa paraseasca locuinta.Ulterior,acesta nu mai raspunde la telefon...am incercat in nenumarate randuri sa-l sun,i-am lasat mesaje vocale,i-am trimis mesaje pe numarul sau...iar in final i-am spus ca are 2 saptamani sa pararseasca locuinta.
O alta chestiune ce ar putea fi interesanta este ca eu am incheiat acest contract cu Alex C,dar am informatii ca apartamentul este folosit si de concubina acestuia si copiii lor,lucru nestipulat in contract.Acestia din urma stau fictiv,nefiind trecuti la intretinere.
Mentionez ca eu nu locuiesc in tara,prin urmare,intrerbarea mea este :cum trebuie sa procedez sa-l evacuez legal? Daca este necesara o instintare prealabila ,alta decat mesaje telefonice si mesagerie vocala,cum trebuie sa procedez? As vrea sa evit situatia sa ajung in tara si sa nu pot sa-l evacuez,

In speranta ca voi primi un raspuns de la dumneavoastra,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: claudiucm , utilizator 13:47, 8 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza contractului se deschide proces.
Incercati sa ii somati prin avocat mai intai pentru ca este posibil sa plece.
Va trebui sa cereti si obligarea la plata cheltuielilor la cotele de intretinere daca tot deschideti proces.
Va multumesc pentru interventie,domnule avocat Lascoschi.Eu intrebam totusi daca exista un termen legal pe care trebuie sa i-l dau.Ok,ii trimit somatie printr-un avocat...si apoi? Cand trebuie sa plece?La ce adresa trerbuie sa trimit somatia? La adresa locuintei in speta sau la adresa din buletin a comodatarului? Cine plateste avocatul si alte cheltuieli care intervin? Pentru ca motive am o gramada...datorii...intervin terte parti care se folosesc de locuinta,au facut modificari fara sa-mi ceara acordul scris/verbal... Doar ca ei profita de faptul ca nu sunt in tara si se cred inteligenti. As vrea sa rezolv totul cu un singur drum in Romania. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul face somatia dupa ce analizeaza comodatul.
Trebuie sa aiba o forma juridica si nu este necesar sa veniti in tara pentru acest demers.
Somatia se trimite unde locuiesc sau se poate trimite si la cele doua adrese.
Daca pleaca in urma somatiei avocatul ramane platit de dvs.
Daca nu pleaca si se lasa cu proces vor achita ei cheltuielile de judecata inclusiv cele facute cu somatia.

Problemele juridice se rezolva in concret si nu in mod generic.
Fiecare caz are particularitatile lui desi exista multe asemanari intre ele.

De motive e clar ca nu duceti lipsa in caz de proces.
Nici la proces nu trebuie sa va prezentati daca aveti avocat care sa va reprezinte.

Daca vreti mai mult decat sa ii evacuati si pleaca oricum ii puteti da in judecata, caz in care se aduna la cheltuieli de judecata si somatia.

Daca pleaca doar Alex dar raman ceilalti, trebuie si ei evacuati prin proces.

In drept o intrebare naste sau ascunde o intrebare urmatoare si o problema este adesea dublata sau ascunsa de alta problema...
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pentru precizarile dvs.,domnule avocat Lascoschi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara. Primul pas este sa îl notificati pe comodatar, prin intermediul unui avocat. Dacă nu va da curs notificării va trebui investita instanta de judecata cu o acțiune în evacuare. Discuțiile sunt multe .. trebuie sa luați legătura cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Cesionare debite camicr camicr buna seara. am mai scris pe acest forum in leg cu un contract pt furnizari internet,telefonie,facut in numele meu,dar semnatura altei persoane. procesul e pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract de comodat fastbusinessimpex fastbusinessimpex Buna ziua,poate ma ajuta cineva de specialitate, cum sa rezolv problema pe care o am. Multumesc anticipat! In 2005 am divortat de sotul meu printrun ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias - contract expirat poamav poamav Rog sa ma ajutati in rezovarea unei situatii: tatal meu i-a inchiriat o camera fostului meu sot pentru a-si desfasura activitatea unei societati ... (vezi toată discuția)