avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia CCR nr.794/2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia CCR nr.794/2016

Buna ziua!
As dori sa imi precizati si mie faptul daca este obligatoriu, conform acestei decizii a CCR ca toate salariile personalului contractual din administratia publica locala sa fie aliniate la nivelul maxim aflat in plata, indiferent de nivelul institutiei/autoritatii publice, cu drepturile recunoscute prin sentinte definitive si irevocabile.Ma refer la indemnizatia de dispozitiv de 25% din salariul de baza, care a fost acordata de PMB aparatului propriu dar nu si pentru institutiile din subordine.Institutiile din subordine ce pot face in aceasta situatie, avand in vedere faptul ca ni s-a spus ca totul depinde de asumarea raspunderii conducatorului institutiei, in calitate de angajator, iar acesta ezita sa isi asume raspunderea?.Avem sau nu avem dreptul, avand in vedere faptul ca PMB este ordonator principal de credite, iar institutia este in subordinea sa, dar totul este aruncat pe umerii conducatorului de institutie?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
buiavasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: buiavasi , utilizator 20:26, 8 Mai 2017
Decizia este obligatorie pentru instante ... prin urmare, in situatia unei actiuni in instanta o puteti invoca.
Nu am inteles exact raspunsul dv, vreau sa va spun ca PMB s-a folosit de niste sentinte definitive din tara, pe care le au de la alte primarii , prin care s-a obtinut aceasta indemnizatie de dispozitiv atat pt functionarii publici cat si pt personalul contractual si si-au acordat acest spor.Intrebarea mea era daca si institutiile subordonate au dreptul la acest lucru, dupa parerea mea au.Ideea generala este ca salariile trebuiesc aliniate la nivelul maxim in plata indiferent de institutie/autoritate publica din cadrul aceleeasi familii ocupationale ADMINISTRATIE, de aceea interpretarea data a cuprins drpturi recunoscute prin sentinte definitive si irevocabile, de aceea au aplicat aceste indemnizatii de dispozitiv, insa fara a tine cont si de institutiile subordonate , Raspunsul dv nu il inteleg, as vrea sa detaliati.Multumesc
buiavasi, utilizator
Despre ce institutie subordonata este vorba?

Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii numai pentru instante , nu si pentru autoritati sau institutii publice. Acestea pot sa puna in aplicare Decizia CC din proprie initiativa.

Cand spuneti despre acestea la ce va referiti? la institutiile publice?Decizia CCR 794/2016 se refera la OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, deci automat si din adm.publica locala, nu numai din instante.Imi pare rau dar nu va pot spune despre ce institutie este vorba, eu voiam numai sa imi precizati daca este corecta abordarea pe care au facut-o superiorii nostri si daca institutiile subordonate au dreptul, din punctul meu de vedere au, atata timp cat ordonatorul principal de credite a pus-o deja in practica.
Va multumesc!
buiavasi, utilizator
Nu ati inteles raspunsul meu si , prin urmare, nu il voi mai relua .

Legea salarizarii se refera la salarizarea personalului plătit din fonduri publice si nu face nicio referire la institutii subordonate sau nesubordonate.

Instituţii publice - denumire generică ce include Parlamentul, Administraţia Prezidenţială, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice, alte autorităţi publice, instituţiile publice autonome, precum şi instituţiile din subordinea/coordonarea acestora, finanţate din bugetele prevăzute la art. 1 alin. (2) (extras din Legea 500/2002)

Daca sunteti platiti din fonduri publice, atunci consider ca se aplica Decizia CCR.

Alte discuții în legătură

Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)
Când un sindicat dă în judecată o instituție pentru drepturi bănești și câștigă, decizia se aplică și acelora care nu sunt membri de sindicat și nu au acționat în instanță? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, Daca un sindicat cu membri lui da in judecata o institutie pentru drepturi banesti si castiga, acele drepturi castigate se aplica si celor care ... (vezi toată discuția)
Egalizare salar conform deciziei ccr nr.794/2016 sosobi sosobi Buna ziua.Sunt angajat personal contractual la o institutie publica.As vrea sa stiu cum pot afla, avand in vedere decizia CCR nr.794/2016, salariul maxim in ... (vezi toată discuția)