avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema de judecata cu fostul loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema de judecata cu fostul loc de munca

Acum un an am lucrat intr-un magazin si cand am facut inventar a iesit lipsa o anumita suma pe care am refuzat sa o platesc nefiind vinovata.a ajuns dosarul la parchetul din Sibiu acesta fiind pe caz penal dar am fost declarata nevinovata.Firma avand sediul on Oradea au incercat si la tribunalul de acolo dar acum pe codul muncii si am primit citatie sa ma prezint la tribunalul Bihor.Ce as putea face?Mai ales ca nu eu am semnat contractul de munca.Daca as ajunge sa platesc acea suma o sa am probleme la cazier?Sa apara ca am avut astfel de problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 22 Septembrie 2009
Daca ati ajunge sa platiti aceasa suma (intr-un litigiu de munca, pe codul muncii), acest lucru nu va influenteaza cazierul.
Din moment ce ati fost declarata nevinovata la Parchet, nu se mai pune problema de cazier.
Cine a intentat procesul penal?
Cum poti dovedi ca nu ai semnat CIM?
Cum ai incasat salariul daca nu ai avut CIM?
De ce sa platesti daca nu esti de vina?
Nu exista proces penal .... ci un litigiu de munca privind raspunderea patrimoniala a salariatului .

Prin expertiza se poate stabili daca a semnat sau nu acel c.i.m. ... de fapt, fiind un litigiu civil se va inscrie in fals cu c.i.m..
Pai zice ca dosarul a ajuns la parchetul din Sibiu si a fost declarata nevinovata, ulterior angajatorul,nemultumit incearca alte cai de atac.
Inseamna ca parchetul a dat NUP... alte cai : litigiu de munca avand ca obiect raspunderea patrimoniala sau litigiu civil avand ca obiect actiunea in pretentii.:)

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala! mihaila ionut mihaila ionut Sper sa ma ajutati si pe mine intr o problema!Am lucrat la o societata aproximativ 2 sapt fara cim si dupa asta am semnat un cim!Acum e posibil sa fiu in ... (vezi toată discuția)
Unde se desfasoara? camelia21 camelia21 in caz ca vreau sa dau in judecata pe fostu meu angajator,eu locuind intr un oras si el in altu unde se va desfasura procesu,adica la domiciliul paratului sau ... (vezi toată discuția)
Am circulat in perioada de suspendare a permisului haiducie haiducie Buna ziua, In data de 13 dec. 2009 , am fost oprit de politie ca aveam viteza in localitate 89 km/h. Eu in acel moment credeam ca permisul meu nu mai este ... (vezi toată discuția)