avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez dar nu stiu ce avantaje am in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez dar nu stiu ce avantaje am in privinta copiilor

Sunt casatorita din decembrie 2012 si din aceasta casatorie a rezultat doi copii.o fetita de 4 ani si 4 luni si un baietel de 5 luni jumatate,as vrea sa divortez datorita faptului k nu ne intelegem decat cand ii dau dreptate si fac doar ce vrea el,as minti dak as spune k nu mai avem si momente in care ne impacam,dar el sta mai tot timpul plecat in strainatate si vine doar 3 luni pe an acasa,cand ne certam ma ameninta si cuvinte murdare,iar cand e acasa si ncertam ma mai si loveste.avem o casa cumparata si as dori sa stiu care imi sunt avantajele si dezavqntajele intr-un divort
Domiciliul minorilor va fi stabilit la domiciliul dvs iar,, custodia''autoritatea parinteasca se va exercita in comun de ambii parinti.Copii vor primi pensie de intretinere din partea tatalui in functie de veniturile realizate de acesta.Daca casa este cumparata in timpul casatoriei este considerata ca fiind bun comun ,urmand ca la partaj sa fie atribuita unuia din soti cu obligatia ca celalalt sa primeasca o despagubire pt cota parte ce-i revine.Ar trebui sa consultati un avocat pt a afla toate informatiile necesare inainte de a lua o hotarare.Succes.
Daca obtineti minorii el va fi obligat la pensia de intretinere.
Va trebui insa sa va dea banii de bunavoie daca pleaca in strainatate pentru ca in caz contrar pot fi slabe sanse sa ii obtineti daca nu stiti locul lui de munca.
Locul de munca il stiu,am adresa,absolut tot,multumesc frumos pentru raspuns.am sa ma interesez de un avocat pentru ca nu mi-as dori sa pierd copiii.eu nu imi doresc decat copiii ca sa ii pot creste intr-un mediu frumos,linistit.Va multumesc inca o data
Bună ziua. Aveți certificat medical pt lovire? Pt divorț o sa aveți nevoie de un martor. Întâi o sa va judecați pt desfacerea căsătoriei, ulterior o sa fie și procesul de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dahp dahp buna ziua, am o intrebare: daca sotii nu sunt divortati legal exista o procedura de a obliga tatal copilului sa asigure copilului o suma de intretinere ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor paula83 paula83 Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani. imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele. problema e ca ... (vezi toată discuția)
Divort anik233 anik233 buna ziua vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)