avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Muncitor necalificat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Muncitor necalificat

Muncitorul necalificat poate fi obligat sa presteze meseria unui muncitor calificat in mod obligatoriu in weekend pentru a asigura turnusul?
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:02, 9 Mai 2017
Bună ziua!

Conform Legii 319/2006:
„Art. 22. - Fiecare lucrător trebuie să îşi desfăşoare activitatea, în conformitate cu pregătirea şi instruirea sa, precum şi cu instrucţiunile primite din partea angajatorului, astfel încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională atât propria persoană, cât şi alte persoane care pot fi afectate de acţiunile sau omisiunile sale în timpul procesului de muncă. ”

Art. 7, alin. (4), lit. c): „să ia în considerare capacităţile lucrătorului în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, atunci când îi încredinţează sarcini; ”

Art. 13, lit. d): „să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate; ”

Nu puteți fi obligat să prestați activități pentru care nu aveți calificările și instruirile necesare. În mare, trebuie să primiți sarcini de muncă ce se regăsesc în fișa Dvs de post. și pentru care ați fost declarat apt prin controlul de medicina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucratorul comercial are nevoie de curs de calificare de transator morty morty Buna ziua, Doresc sa va intreb daca lucratorul comercial din supermarket care nu are curs de transator carne dar isi ofera suportul colegilor, poate transa ... (vezi toată discuția)
Manevrare neautorizata? majevcanin majevcanin buna seara rog pe cineva bine documentat sa ma lamureasca daca un fochist autorizat ISCIR si care profeseaza intr-o institutie publica este sau nu obligat sa ... (vezi toată discuția)
Cine este responsabil? CostacheD CostacheD La o SC cu 4 angajati (incluzand angajatorul) instruirea periodica o poate face si angajatorul? Si angajatorului cine ii face instruirea introductiv generala ... (vezi toată discuția)