avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tuns iarba
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tuns iarba

Exista vreo lege care reglementeaza de cate ori se tunde iarba la bloc? locatarii din blocul in care locuiesc au hotarat ca de cate ori e nevoie, asa ca la blocul nostru se tunde iarba de 7-8 ori pe an. Evident, lucrul s-a facut pentru folosul unuia din bloc care tunde iarba. Nu e obligata asociatia sa hotarasca un nr. precis de cosit pe an? Multumesc anticipat.
Nu exista o astfel de lege dar nu este timpul trecut, sesiunea parlamentara inca nu s-a terminat iar campanii electorale vor mai fi.
De regula spatiul verde, ca de altfel si alte spatii comune, se ingrijeste atunci cand este necesar.
Prin hotarare a adun gen se poate aproba un regulament in care sa fie precizare criterii in baza carora se stabileste perioadicitatea ingrijirii spatiului verde, spalarii geamurilor, zugravirii casei scarii, etc., etc.
"Nu exista o astfel de lege dar nu este timpul trecut, sesiunea parlamentara inca nu s-a terminat iar campanii electorale vor mai fi." Ma da pe spate atata inteligenta. Sunteti cumva din blocul meu :))))). Daca nu exista o regula, ar trebui sa fie pentru ca unii sa nu poata profita de "de cate ori e necesar". Astept de la cineva un raspuns serios, nu ironii. Multumesc.
Aveti grija sa nu va loviti cand veti cade "pe spate".;)
Am incercat sa va dau un raspuns cat mai inteligent la o intrebare de cel putin 1 punct.
Daca dvs considerati ca este nevoie de o lege care sa stabileasca de cate ori sa se tunda iarba in jurul blocului de ce ne mai miram ca tara asta a ajuns unde e?
Daca il considerati ironie atunci sa asteptam un raspuns serios la o intrebare serioasa.
Tara asta a ajuns unde e fiindca nu sunt reguli, inclusiv aceea de a obliga asociatiile sa stabileasca de cate ori se tunde iarba. Tara asta a ajuns unde e fiindca inclusiv statul, adica primariile planteaza straturi de flori, le scot, le replanteaza, tund iarba de 1000 de ori pe an pentru ca hotia sa mearga mai departe. Si fiindca toti tacem si stam cuminti cand se fura din banii nostri. Asa cum ceteteanul din blocul meu profita de acest lucru pentru a scoate de la oameni o suma considerabila pe an, tot asa unii smecheri seaca de bani statul. Tara a ajuns unde e nu din cauza unora ca mine, care isi pun intrebari si vor sa fie reguli stricte (indiferent in ce domeniu), ci din cauza unora ca dvs. care ar vrea sa ii reduca la tacere pe cei care ridica glasul si nu-i lasa pe profitori sa faca ce vor. Si va mai intrebati de ce tara asta merge prost si va mirati de cat se fura cand auziti la televizor. Eu cred ca ar trebui sa mai reflectati la asta in loc sa faceti acuzatii.
Aveti dreptate, ca tara asta sa ajunga "ca afara" trebuie votate legi in care sa se precizeze de cate sa se tunda iarba in jurul blocului, de cate ori sa se stropeasca, ce distanta sa fie intre firele de iarba, etc..

ceteteanul din blocul meu profita de acest lucru pentru a scoate de la oameni o suma considerabila pe an

pentru ca
locatarii din blocul in care locuiesc au hotarat ca de cate ori e nevoie


Ati participat la adunarea generala in care locatarii au hotarat de cate ori sa se tunda iarba?
V-ati spus punctul de vedere?
Sau nu ati participat?
Ati solicitat in scris presedintelui ap justificarea tunderii excesive a ierbii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocurilor horza horza Inainte sa imi recomandati sa caut in cele zeci de threaduri dedicate subiectului as vrea sa va spun ca le-am citit deja. Toata lumea stie cu mare precizie ... (vezi toată discuția)
Blocul de lângă noi are pământ și ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare blocul de lângă noi are pămînt și acest pămînt este folosit in interese proprii. Au plantat legume,flori fiecare locatar și ... (vezi toată discuția)
Posibilitate de concesiune a spatiului verde din fata blocului costy100 costy100 Buna ziua, Locuiesc in Iasi la parterul unui bloc si as dori sa stiu daca este posibil sa iau in concesiune de la primarie spatial verde aferent locuintei ... (vezi toată discuția)