avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul verde din jurul blocurilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul verde din jurul blocurilor

Inainte sa imi recomandati sa caut in cele zeci de threaduri dedicate subiectului as vrea sa va spun ca le-am citit deja.

Toata lumea stie cu mare precizie ca proprietatea in jurul blocului se intinde undeva intre 50 si 100 cm de la zidul exterior. Cu toate acestea am urmatoarele probleme:

1. Cineva a spus pe un forum ca, citez : "La mine spatiul verde este proprietate indiviza a proprietarilor din bloc.
Mai precis au act de proprietate pe acel teren. Asa ca trebuie sa il interinem."
(greselile ii apartin)

2. As vrea sa imi spuneti, daca se poate, unde gasesc asta scris IN CLAR. Pentru ca as vrea sa printez legea si sa o inmanez unor cetateni cu mare simt civic dar prost informati care nu ma lasa sa imi desfasor o lucrare autorizata de primarie pe spatiul verde din jurul blocului pe motiv ca "au plantat iarba acolo " #-o

multumesc
Cel mai recent răspuns: horza , utilizator 07:21, 4 Mai 2010
1-Eronata sustinerea conform careia
au act de proprietate pe acel teren

2-Legislatia in vigoare L nr 230/2007 si HG nr 1588./2007 nu fac precizari exprese referitoare la problema expusa de dvs
3-Daca detineti autorizatie eliberata in conditiile legii,aveti dreptul sa va executati lucrarea aprobata de catre autoritatea publica locala,indiferent de sustinerile neintemeiate ale vecinilor dvs
@horza
Da, se intampla in unele cazuri ca spatiul din jurul blocului sa fie in proprietatea celor care locuiesc in blocul respectiv. Dar acest aspect este o raritate, o exceptie si nu face regula pe care Dv. o invocati. Acei proprietari au stipulat in actul lor de proprietate si bucatica de teren in anexa fata de locuinta. A nu se confunda cu cota-parte indiviza care este partea din proprietatea comuna construita.

Pai mai clar decat autorizatia, ce doriti sa aveti scris? Dv. va asezati acolo unde ati primit autorizatia, va construiti ce aveti de construit, va incepeti activitatea si ei vor dori sa va dea in judecata. Atunci va trebui sa demonstreze ca acel spatiu este in proprietatea lor....si nu vor putea demonstra asta pentru ca ei nu au act de proprietate pe vreun teren, ci pe suprafata construita in bloc, nici macar pe terenul de sub bloc.....

Si ca sa fiu mai clar inteleasa, pentru informarea Dv. e bine sa mergeti la ADP-ul de care apartineti, sa aratati autorizatia pe care scrie si adresa, banuiesc, si acolo veti primi informatia fix despre cine e proprietar pe acel spatiu. Daca este primaria, atunci va vedeti de treaba in continuare, daca sunt proprietarii, ceea ce eu ma indoiesc, atunci de-abia aveti o problema....
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea spatiului verde din spatele blocului ion minca ion minca Unul dintre vecini a avut surpriza neplacuta de a-si gasi masina avariata din cauza unui copac cazut in spatele blocului, iarna trecuta. Masina a fost reparata ... (vezi toată discuția)
Spatiul comun din jurul blocului fabbydesign fabbydesign buna ziua. pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, ... (vezi toată discuția)
Gradina aferenta apartament la parter proprietate privata? Conrad Conrad Buna tuturor, Intrebarea mea ar fi daca terenul din fata apartamentului aflat la parter este proprietatea privata a locatarului de la parter ? Am vazut CF ... (vezi toată discuția)