buna ziua.
pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, spatiu verde si aceasta cota parte este mentionata si in contract).
intrebarea e, daca cineva de la parter, vrea sa-si faca extindere, are voie sau trebuie sa ceara aprobarea de la toti locatarii?
multumesc anticipat
Precizati concret statutul constructiei
Daca statutul terenului este privat,proprietarul de la parter necesita procedura acordului tuturor proprietarilor care detin cota parte de teren in jurul blocului
Daca terenul apartine de domeniul public,proprietarul trebuie sa desfasoare procedura de autorizare extindere la autoritatea publica locala
1-Spatiu privat acord notarial de la toti proprietarii+formalitati legale de la autoritatea publica locala
2-Spatiu ce apartine de domeniu public necesita acord de la autoritatea locala+formalitati legale autorizatie,certificat
revin cu o alta intrebare, din ce m-am mai interesat.
am inteles, ca atunci cand se va infiinta si administratia, terenul din jurul blocului va trece in administratie si atunci, pentru aprobari iti trebuie 50+1 de la vecini, + la primarie de umblat dupa acte.
imi puteti spune dc este asa?
multumesc