avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiul comun din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiul comun din jurul blocului

buna ziua.
pe un teren mare, s-a construit un bloc, si fiecare apartament din acel bloc are cota parte de teren din jurul blocului(care inseamna trotuar, spatiu verde si aceasta cota parte este mentionata si in contract).
intrebarea e, daca cineva de la parter, vrea sa-si faca extindere, are voie sau trebuie sa ceara aprobarea de la toti locatarii?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:36, 7 August 2013
Precizati concret statutul constructiei
Daca statutul terenului este privat,proprietarul de la parter necesita procedura acordului tuturor proprietarilor care detin cota parte de teren in jurul blocului
Daca terenul apartine de domeniul public,proprietarul trebuie sa desfasoare procedura de autorizare extindere la autoritatea publica locala
deci, spatiul din jurul blocului este spatiu privat, prin care toti proprietarii au cota parte, scrisa in contractul de vanzare cumparare.

deci in cazul asta, trebuie acordul la TOTI proprietarii, nu?

iar la spatiu public, din cate stiam, trebuia sa ceara acordul la 50+1 plus la primarie sa ia diverse autorizatii, nu ?
1-Spatiu privat acord notarial de la toti proprietarii+formalitati legale de la autoritatea publica locala
2-Spatiu ce apartine de domeniu public necesita acord de la autoritatea locala+formalitati legale autorizatie,certificat
10x de informatii.
bine de stiut! :)
revin cu o alta intrebare, din ce m-am mai interesat.
am inteles, ca atunci cand se va infiinta si administratia, terenul din jurul blocului va trece in administratie si atunci, pentru aprobari iti trebuie 50+1 de la vecini, + la primarie de umblat dupa acte.
imi puteti spune dc este asa?
multumesc

Alte discuții în legătură

Terenul aferent constructiei in cazul blocurilor de locuinte mcdunn mcdunn Buna ziua Locuiesc in Tirgu Mures, intr-un bloc de locuinte, in care la parter se afla spatii comerciale. In prezent, unul dintre comerciani isi extinde ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate romandorin romandorin -sunt proprietarul unui apartament la parterul unui bloc.am drept de proprietate sau folosinta asupra terenului din imediata vecinatate a apartamentului meu,la ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari vidus vidus Buna ziua, vreau sa infiintez o asociatie de proprietari insa am cateva nelamuriri. 1. Statulul trebuie atestat sau autentificat ori este valabil ca ... (vezi toată discuția)