avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelucrarea datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Buna seara,

Doresc sa va intreb daca salariatul are motive întemeiate și legitime să se opună prelucrării datelor sale cu caracter personal ce urmează a fi folosite în cadrul unei cercetări disciplinare desfășurate de angajator împotriva sa?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 11 Mai 2017
Apectele relatate de d-vostră sunt reglementate de Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
Iar plângerile şi sesizările sunt înregistrate și soluționate de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Protecţia Datelor: [ link extern ]
Poate detaliati subiectul si ne spuneti despre ce este vorba ?

Daca vorbiti despre inregistrarea sedintei , atunci consider ca acest aspect va trebui sa aiba acordul ambelor parti.
Ma refer la stocarea de imagini ca "proba" in cercetarea disciplinara, fara acordul angajatului (nu a semnat nicio informare la angajare despre faptul ca va fi filmat in holul receptiei marfa).Este legala aceasta actiune?
Ori vorbim despre cercetarea disciplinara ori despre o filmare in alta parte ?
Vorbim de cercetare disciplinara in care s-au stocat fotofrafii din filmare.Este legal acest fapt, daca eu nu mi-am dat acordul la angajare?

Alte discuții în legătură

Hotarare asociatie proprietari versus lege Neiyre Neiyre Adunarea generala a decis cu majoritate de voturi montarea unor camere de supraveghere la intrare si la la et 10. Exista insa 2 proprietari care nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a vedea inregistrari video din bloc? Sever Simion Sever Simion Avand in vedere legea protectiei datelor cu caracter personal, as dori sa stiu, multumesc, cine are dreptul sa vizualizeze non stop cum e la noi, prin WIFI, ce ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere kamiutz kamiutz este legal sa existe camere de supraveghere in birou fara acordul angajatilor? Intreb asta deoarece suntem zilnic terorizati de catre sefa noastra care se ... (vezi toată discuția)