avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor suplimentare

Este legal să plătești orele suplimentare după ce se împlinesc 60 de zile, sau înainte de împlinirea celor 60 zile!
Ex: Am avut ore suplimentare pe data de 25 martie, iar salariul se plătește o singură dată în lună pe data de 10. Când este legal să m-i se plătească banii pe orele suplimentare?
Precizez că în firma aceasta nu se acordă ore libere, pentru orele suplimentare efectuate!
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:41, 9 Mai 2017
Legal este dupa implinirea termenului de 60 de zile de la efectuarea lor.

Daca ati efectuat in martie , atunci orele trebuie sa se plateasca in iunie , odata cu plata salariului aferent lunii mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare marinvasile marinvasile In firma unde lucrez,orele lucrate in sarbatorile legale,sambata si duminica,precum si cele suplimentare efectuate in cursul saptamanii se platesc dublu.Luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)