Buna ziua. Am fost căsătorită din 28.07.2012-25.02.2016, când s-a pronunțat divorțul. În martie 2016 am primit înștiințarea de finalizare divorț si am mai așteptat o luna-aprilie 2016 pt termenul legal de apel. În 09.06.2016 mi-am schimbat buletinul, revenind la numele de fata.
În timpul căsătoriei am conceput un copil cu alt bărbat, am născut pe 18.04.2016, copilul a intrat pe numele fostului sot, conf legii. Am deschis proces de tăgadă de paternitate, am făcut AND, iar în 26.04.2017 am schimbat certificatul de naștere al copilului, trecandu-l pe numele tatălui biologic.
Problema este ca la "mama" eu am rămas cu numele din timpul căsătoriei, pe certificatul copilului. Deși divorțul a fost finalizat înainte de naștere, nu am avut buletinul schimbat în momentul declarării copilul la starea civilă. Chiar nu este nicio posibilitate sa schimb acea rubrica??
Din cate inteleg la data de 18.04.2016 divortul dvs. nu era definitiv, deci la data cand ati nascut aveati numele sotului, deoarece erati in termenul de 30 de zile pentru apel. In acest caz actul este intocmit cat se poate de corect. Nu se mai poate face absolut nimic. Sper ca am inteles bine derularea evenimentelor. Cu riscul de a ma repeta, o sarcina dureaza 9 luni, de ce oare mamicile incep demersurile de divort doar din trim.3 de sarcina, nu inteleg.