avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare certificat de naștere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare certificat de naștere

Buna ziua. Am fost căsătorită din 28.07.2012-25.02.2016, când s-a pronunțat divorțul. În martie 2016 am primit înștiințarea de finalizare divorț si am mai așteptat o luna-aprilie 2016 pt termenul legal de apel. În 09.06.2016 mi-am schimbat buletinul, revenind la numele de fata.
În timpul căsătoriei am conceput un copil cu alt bărbat, am născut pe 18.04.2016, copilul a intrat pe numele fostului sot, conf legii. Am deschis proces de tăgadă de paternitate, am făcut AND, iar în 26.04.2017 am schimbat certificatul de naștere al copilului, trecandu-l pe numele tatălui biologic.
Problema este ca la "mama" eu am rămas cu numele din timpul căsătoriei, pe certificatul copilului. Deși divorțul a fost finalizat înainte de naștere, nu am avut buletinul schimbat în momentul declarării copilul la starea civilă. Chiar nu este nicio posibilitate sa schimb acea rubrica??
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:02, 10 Mai 2017
Din cate inteleg la data de 18.04.2016 divortul dvs. nu era definitiv, deci la data cand ati nascut aveati numele sotului, deoarece erati in termenul de 30 de zile pentru apel. In acest caz actul este intocmit cat se poate de corect. Nu se mai poate face absolut nimic. Sper ca am inteles bine derularea evenimentelor. Cu riscul de a ma repeta, o sarcina dureaza 9 luni, de ce oare mamicile incep demersurile de divort doar din trim.3 de sarcina, nu inteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna am o intrebare luna trecuta ám depus hartiile pentru divort ... anettmerk anettmerk Buna am o intrebare luna trecuta ám depus hartiile pentru divort la notar astazi am primit certificatul de divort Eu cu fostul meu sot ne am separat de un ... (vezi toată discuția)
Pas dupa pronuntare divort Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)
Recunoastere nou nascut din afara casatoriei capucino capucino BUna seara,sapt trecuta o prietena a nascut un bebe anterior pronuntarii actiunii de divort de sot . Problema este ca bebe nu este copilul sotului prietenei ... (vezi toată discuția)