avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare titlu proprietate

Cat durează sa am primul termen in acest dosar daca am dus actele la avocat din decembrie si nici acum nu am avut primul termen iar când lam întrebat de numărul de dosar mia zis ca nu are este posibil sa nul fi depus
Art.201(3) NCPC prevede ca," in termen de 3 zile de la data depunerii raspunsului la intampinare,judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata,care va fi de cel mult 60 zile de la data rezolutiei ,dispunand citarea partilor."Solicitati explicatii avocatului de ce nu v-a depus dosarul timp de 5 luni.
Buna ziua,

Acordarea primului termen in dosarul dumneavoastra poate fi influentat de mai multi factori printre care si de gradul de incarcare a instantei precum si de verificarea si regularizarea cererii de chemare in judecata.

Dupa inregistrare, completul de judecata verifica daca cererea de chemare in judecata este de competenta sa si respectiv daca aceasta indeplineste conditiile prevazute de lege.

Ulterior, fixarea primului termen de judecata se va face dupa comunicarea intre parti a cererii de chemare de chemare in judecata,a intampinarii, a raspunsului la intampinare precum si a inscrisurilor anexate.

In consecinta nu exista un termen exact pentru acordarea primului termen de judecata.

Aveti posibilitatea de a intreba in mod direct la registratura instantei daca cererea dumneavoastra apare inregistrata.

multumesc,



Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
Cristea Adrian Cabinet de Avocat, Avocat
Daca actiunea dvs a fost depusa de catre avocat,termenul acordat depinde numai de gradul de incarcare al instantei respective .durata de luni de zile si uneori mai mult neputand fi inputata avocatului.Daca av nu a depus actiunea este alta discutie ,puteti formula o sesizare la Barou cu conditia ca si dvs sa va fi achitat de obligatiile ce va revin,plata onorariului in cuantumul si la termenul stabilit etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Stabilire proces termen Bytusi211 Bytusi211 După ce trec cele 10 zile in care avocatul meu a raspuns la întâmpinare . In cât timp primesc citație cu primul termen de judecată la cate zile o sa fie? (vezi toată discuția)
Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)