Buna ziua.Cu respect doresc sa -mi spuneti daca se considera accepare a mostenirii faptul ca paratul a raspuns chemarii mele in instanta printr-o intampinare facuta in termenul legal de 1an de la decesul persoanei care a lasat mostenirea.Doresc sa mentionez ca nu a facut o acceptare notariala expresa iar despre tacita nu poate fi vorba deoarece nu a venit la decedata de 12 ani si nici la inmormantare.Multumesc mult.
Buna ziua,
Daca succesiunea s-a deschis sub imperiul noului cod civil atunci INTAMPINAREA este o forma de acceptare tacita.
Daca succesiunea s-a deschis sub imperiul vechiului cod civil si doar se dezbate sub actualul cod, atunci Nu este acceptare tacita.
Formularea intampinarii presupune exprimarea vointei de a mosteni si este echivalentul unei acceptari tacite.
In justitie conteaza apararile concrete din dosar.
Un proces nu se judeca la modul in care se pune o intrebare de acest fel si s-a lamurit cazul.
Trebuie examinate apararile fiecarei parti pentru a se putea trage o concluzie de profesionistii care analizeaza cazul existand si anumite variabile.
Pentru a putea sa va lamuriti cum se prezinta situatia este necesar sa mergeti cu toate actele dosarului la avocat si sa discutati in concret pe ceea ce este scris si pe ceea ce ar urma sa se intample la proces.
Procesul de abia a inceput si nici macar nu a inceput judecata.
Este irelevant faptul ca nu a dat declaratie notariala de acceptare a mostenirii.
Succesiune
mariantoma48
buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)