avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prelungire CM - contencios administrativ si fiscal
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prelungire CM - contencios administrativ si fiscal

Buna ziua,

Mama mea este profesor la un liceu si a atins varsta de pensionare dar conform legii mai poate ramane o perioada in sistem;
Are premii cu elevii la concursuri nationale in fiecare an, gradatie de merit, sefa de catedra, alte activitati extra curiculare legate de educatie, etc.
Unii dintre colegi au norma mai mare decat conform normei (deci exista loc).

Ce sanse sunt pentru a opri decizia consililui de administratie privind suspendarea activitatii?

Momentan am intentat un proces prin intermediul unuii avocat si suntem la "Raspuns la intampinare".

As dori sa aflu daca mai exista un precedent pt a-l adauga si ce sanse sunt pt a castiga procesul. (sunt dispus sa platesc acest serviciu).

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
Educativ, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 23 Mai 2017
Chiar daca ar exista precendent judiciar, acesta nu constituie izvor de drept si, prin urmare, instanta nu are obligatia sa tina cont de solutia data in acel litigiu.
Categoric, dar un precedent este un factor ce poate avea o pondere importanta in decizia data de o instanta (dupa precedent era o formalitate).
Multumesc pt raspuns.
Late edit (nu am putut edita postrul trecut).
Intre () am vrut sa scriu "Dupa precedent, recuperarea taxei auto era o formalitate."
Nu este chiar asa ceva, in cazul taxei auto precedentul a fost o Decizie a Curtii Europene de Justitie si nu o Decizie a unei instante din tara.

Normele comunitare au caracter prioritar în raport cu cele naționale, ceea ce rezultă din Constituția României, din jurisprudența Curții de Justiție Europene, precum și din prevederile Legii nr. 157/2005 de ratificare a Tratatului de aderare a României și Bulgariei la Uniunea Europeană
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto norby2 norby2 Buna seara . 1. Pentru recuperarea taxei auto ce documente sunt nevoie? Se poate recupera taxa fara sa ajung in instanta? Am fost la ANAF si au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa inmatriculare direct de la firma de leasing pyerr79 pyerr79 Buna ziua. Ma numesc Dragan Paul si in Septembrie 2008 am achizitionat un autoturism Skoda octavia in leasin prin leasing. Eu am platit taxa de poluare direct ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare ionelazibi_94 ionelazibi_94 am citit prin articolele dumneavoastra si prin alte surse ca se poate recupera taxa de inmatriculare platita conform og 50/2008 prima varianta.eu am ... (vezi toată discuția)