avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dat in judecata calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dat in judecata calomnie

Buna seara , am si eu o dilema , pe facebook era o aplicatie care creea o stire falsa (CREATE PRANK) , puteai pune titlul stirei , o poza si descrierea stirei , am facut o stire despre un prieten cum ca ar fii gay iar mama lui a aflat si a mers la politie si a spus ca ma dă in judecata pentru calomnie. Pot suporta ceva consecinte ? Am vrut sa fie doar o gluma dar mama sa a luat-o prea in serios
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:45, 12 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Este strict un proces civil. Calomnia nu este incriminata.
Si pot pati ceva ? Fapta s-a intamplat acum 3 zile , vad ca apele s-au mai calmat. Baiatul respectiv tot imi zice ca ma va face sa platesc pentru ceea ce am facut , pe site-ul acela nu apare nici o semnatura de a mea , nici numele , ba din contra screi si "PRANK" adica farsa. Exista riscul de a ajunge in instanta pe chestia asta ?
Din moment ce nu e fapta penala, Politia nu se baga, iar in ce priveste stabilirea identitatii faptasului s-ar putea sa nu poata afla despre cine e vorba, in lipsa unui mandat judecatoresc (care nu se acorda decat pentru chestiuni serioase).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)
Pot fi amendat daca am distribuit un articol pe o reţea de socializare cu caracter neverosimil? chiar dacă nu s-a depus nicio plangere pe numele meu? Flavius211 Flavius211 Buna ziua! Sunt minor si tocmai ce am fost anunţat de către poliţie ca voi urma sa fiu amendat. Am distribuit pe o retea de socializare un articol, (creat ... (vezi toată discuția)
Inselatorie valentinzamfir17 valentinzamfir17 Buna seara ! Zilele acestea m-am inscris intr-un concurs ce parea credibil la inceput pe o pagina de facebook , am urmat pasii , am trimis mesaj , cum scrie in ... (vezi toată discuția)