am un prieten care a trimis niste poze cu o femeie dezbracata prin posta la mai multe persoane : tatal fetei , un prieten de-al lui (amandoi sunt din partidul PNL) la primaria comunei (persoanele sunt dintr-o comuna) si la postul de politie din comuna . pe langa poze a mai trimis un text prin care a zis ca tatal fete este un proxenet si ca prietenul sau este asociat al sau . .dar asceste afirmati nu sunt adevarate . aceasta persoana . tatal si cu prietenul a depus o plangere la politie si a deschis un dosar penal . daca puteti sa imi spuneti ce poate sa pateasca pritenul meu care a trimis pozele . Multumesc:D
A trimis pozele in plic recomandat si cu confirmare de primire?S-a si semnat?Macar sa fie tacamul complet?#-o
O sa-l cerceteze penal, dupa care procurorul il va trimite sau nu in judecata.Sa nu mai faca niciodata asa ceva.Se impune sa fie asistat de avocat. Ce varsta are?
userul skinh3ad a intrebat extrem de clar "ce poate sa pateasca prietenul", nu ce trebuie sa faca, astfel incat sfatul "sa-si ia un avocat" il apreciem offtopic.
daca insa inainte de a-l sfatui sa apeleze la un avocat i-ati fi dat, macar orientativ, o informatie despre ce ar putea pati, raspunsul ar fi fost binevenit.
impotriva prietenului dvs. a fost depusa o plangere penala pt. calomnie. intrucat calomnia nu mai este incriminata de Codul penal, cel mai probabil se va dispune NUP .
dar persoanele respective, au si posibilitatea de a investi instanta civila cu o actiune in raspundere delictuala pentru daune-interese .
@Nana = paragraful cu tacamul este bestial , nota 10+
Persoana in cauza ,pentru ''glumita'' sa,poate sa petreaca mult timp pentru declaratii pe la autoritati,mai ales daca persoanele vizate inteleg sa invoce ca prin acuze li s-au adus prejudicii de imagine ,de reputatie,etc
Daca persoanele vizate inteleg sa staruie ,pot sa il actioneze pe prietenul dvs in instanta civila ,macar si numai pentru daune interese
El a trimis pozele pe un nume fictiv dar a scris pe ele si cei doi au un video cu el cum se duce spre posta cu pricina , , el nu stie acum ce ar trebui sa declare la politie pentru ca inca nu a dat nici o declaratie . Lam intrebat care a fost motivul pentru ce a trimis pozele si a zis "A vrut sa ii insulte din cauza unor scandaluri , dar nu in vrut sa para ceva asa de serios " Baiatu cu pricina are 20 ani si e "curat" penal ..
Cum ma pot apara
Dedex3
Am fost sunata de la politie si mi s-a spus ca exista o plângere impotriva mea din cauza ca am denigrat imaginea unei persoane. Eu eram prietena cu o fata si ... (vezi toată discuția)