avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o intrebare . cred ca are legatura cu calomnia sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o intrebare . cred ca are legatura cu calomnia sau insulta

am un prieten care a trimis niste poze cu o femeie dezbracata prin posta la mai multe persoane : tatal fetei , un prieten de-al lui (amandoi sunt din partidul PNL) la primaria comunei (persoanele sunt dintr-o comuna) si la postul de politie din comuna . pe langa poze a mai trimis un text prin care a zis ca tatal fete este un proxenet si ca prietenul sau este asociat al sau . .dar asceste afirmati nu sunt adevarate . aceasta persoana . tatal si cu prietenul a depus o plangere la politie si a deschis un dosar penal . daca puteti sa imi spuneti ce poate sa pateasca pritenul meu care a trimis pozele . Multumesc:D
Cel mai recent răspuns: skinh3ad , utilizator 17:00, 30 Ianuarie 2010
A trimis pozele in plic recomandat si cu confirmare de primire?S-a si semnat?Macar sa fie tacamul complet?#-o
O sa-l cerceteze penal, dupa care procurorul il va trimite sau nu in judecata.Sa nu mai faca niciodata asa ceva.Se impune sa fie asistat de avocat. Ce varsta are?
Interventie moderator:

userul skinh3ad a intrebat extrem de clar "ce poate sa pateasca prietenul", nu ce trebuie sa faca, astfel incat sfatul "sa-si ia un avocat" il apreciem offtopic.

daca insa inainte de a-l sfatui sa apeleze la un avocat i-ati fi dat, macar orientativ, o informatie despre ce ar putea pati, raspunsul ar fi fost binevenit.
impotriva prietenului dvs. a fost depusa o plangere penala pt. calomnie. intrucat calomnia nu mai este incriminata de Codul penal, cel mai probabil se va dispune NUP .
dar persoanele respective, au si posibilitatea de a investi instanta civila cu o actiune in raspundere delictuala pentru daune-interese .
@Nana = paragraful cu tacamul este bestial , nota 10+
Persoana in cauza ,pentru ''glumita'' sa,poate sa petreaca mult timp pentru declaratii pe la autoritati,mai ales daca persoanele vizate inteleg sa invoce ca prin acuze li s-au adus prejudicii de imagine ,de reputatie,etc
Daca persoanele vizate inteleg sa staruie ,pot sa il actioneze pe prietenul dvs in instanta civila ,macar si numai pentru daune interese
El a trimis pozele pe un nume fictiv dar a scris pe ele si cei doi au un video cu el cum se duce spre posta cu pricina , , el nu stie acum ce ar trebui sa declare la politie pentru ca inca nu a dat nici o declaratie . Lam intrebat care a fost motivul pentru ce a trimis pozele si a zis "A vrut sa ii insulte din cauza unor scandaluri , dar nu in vrut sa para ceva asa de serios " Baiatu cu pricina are 20 ani si e "curat" penal ..

Alte discuții în legătură

Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de fals pe internet Blu37 Blu37 Buna ziua tuturor si La multi ani celor care-si serbeaza onomastica astazi. As vrea sa stiu daca se poate face ceva vizavi de o persoana care, fara nici un ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot apara Dedex3 Dedex3 Am fost sunata de la politie si mi s-a spus ca exista o plângere impotriva mea din cauza ca am denigrat imaginea unei persoane. Eu eram prietena cu o fata si ... (vezi toată discuția)