Bunicii mei au cumpărat un teren, pentru care nu avem acte. Nu știm dacă au făcut o chitanță de mână sau acte la notar.
Terenul, extravilan, a fost naționalizat și, după revoluție, a fost folosit de familie, dar tot fără acte. Bunicii au decedat, au doi copii în viață și un al treilea decedat. Nu s-a dezbătut nicio succesiune.
Primăria cere familiei să dovedească, printr-un act, proprietatea asupra terenului, altfel vor fi pierdute drepturile de proprietate asupra lui.
Unde ar putea fi găsite acte care să dovedească proprietatea, dacă acestea există? La Arhivele Statului? Terenul e în județul Suceava. Cum s-ar putea dobândi acte noi de proprietate?
E o întrebare bună. Terenurile au fost retrocedate după 1989, unii proprietari au făcut măsurători cu experţi autorizaţi şi şi-au reconstituit titlurile de proprietate sau cum s-or numi. Cred că bunica nu a făcut tocmai la fel. De comun acord cu vecinii, au delimitat proprietăţile cu ţăruşi din lemn şi atât. E vorba de o fâneaţă pe un deal.
Terenul a fost identitificat în registrul agricol, alături de alte două parcele, care au fost de asemenea naționalizate, după 1962. Pe unul dintre terenuri, care nu a mai fost folosit de familie după 1990, se pare că s-a construit o locuință, în circumstanțe necunoscute. Există vreo posibilitate de despăgubire pentru acel teren?
Renuntare la mostenire
CatiI
Bunica a murit in anul 1988 (bunicul murise in 1962). In dezbaterea succesorala, tatal meu impreuna cu fratii lui au renuntat la casa si curtea bunicii, in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune-teren
Syste
Bună ziua!Părinții meu au în folosință o suprafață de 3-4 hectare de teren. O folosesc imediat de după Revoluție. Pământul este impartit pe doua ... (vezi toată discuția)