avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociere in participatiune
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociere in participatiune

Buna ziua!

Se poate incheia un contract de asociere in participatiune intre 2 persoane juridice si o persoana fizica?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 10:58, 10 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Contractul de asociere in participatiune este reglementat de art.1949-1954 NCC.Contractul de asociere in participatiune este contractul prin care o persoana acorda uneia sau mai multor presoane o participatie la beneficiile si pierderile uneia sau mai multor operatiuni pe care le intreprinde.Contractul se probeaza numai prin inscis.Asocierea in participatiune nu poate dobandi personalitate juridica si nu constituie fata de terti o persoana distincta de persoana asociatilor.Tertul nu are niciun drept fata de asociere si nu se obliga decat fata de asociatul cu care a contractat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere în participatiune Ștefancopac Ștefancopac Salut, imi explici te rog ce insemna asocierea in participatiune ex. Deschid o cafenea iar proprietarul locației imi propune o asociere în participatiune ... (vezi toată discuția)
Imprumut catre asociere in participatiune irbo irbo as avea si eu nevoie de niste opinii pro/contra legat de urmatoare speta. intre soc A si B exista un contract de asociere in participatiune pentru ... (vezi toată discuția)
contract de asociere in participatiune, MrFB MrFB Buna ziua, O persoana(agent imobiliar) s-a oferit sa imi furnizeze cativa clienti pentru proprietatile listate de mine.A spus daca sunt de acord sa facem un ... (vezi toată discuția)