avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de asociere in participatiune,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de asociere in participatiune,

Buna ziua,

O persoana(agent imobiliar) s-a oferit sa imi furnizeze cativa clienti pentru proprietatile listate de mine.A spus daca sunt de acord sa facem un contract de asociere in participatiune.Nu am avut niciodata de a face cu un astfel de contract.
Semnara acestui contract presupune ca eu sa impart comisionul cu el?
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 23:38, 23 Mai 2019
institutia este reglementata in Codul Civil - Asocierea în participaţie
Art. 1949
Noţiune
Contractul de asociere în participaţie este contractul prin care o persoană acordă uneia sau mai multor persoane o participaţie la beneficiile şi pierderile uneia sau mai multor operaţiuni pe care le întreprinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere în participatiune Ștefancopac Ștefancopac Salut, imi explici te rog ce insemna asocierea in participatiune ex. Deschid o cafenea iar proprietarul locației imi propune o asociere în participatiune ... (vezi toată discuția)
Asociere in participatiune Adny_t Adny_t Buna ziua! Se poate incheia un contract de asociere in participatiune intre 2 persoane juridice si o persoana fizica? (vezi toată discuția)
Asocierea in participatiune, contributiile la stat si stimulentul de insertie MARISA2802 MARISA2802 Buna, M-am intors la job cu 60 de zile inainte sa implineasca baietelul meu 2 ani, iar tatal lui, fiind student, a ramas 2 luni pe paternitate dupa ... (vezi toată discuția)