avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare silita a fostului administrator al unei ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare silita a fostului administrator al unei firme in insolventa

Buna ziua,

In anul 2008 am infiintat un SRL, societatea nu prea avea activitate, dar din cauza impozitului forfetar nu am tinut pasul cu platile si s-au adunat datorii de aprox 7000 lei pana in 2011. Am cunoscut pe cineva care vroia sa preia aceasta societate, chiar daca avea datorii. In anul 2011 a fost luat ca administrator, s-a schimbat domeniul de activitate si sediul firmei, apoi in scurt timp eu si sotul ne-am retras si a ramas el ca unic administrator. Am crezut atunci ca el preia drepturile dar si obligatiile firmei si noi am scapat de acele datorii, totul fiind facut la Registrul Comertului. Saptamana trecuta am primit de la ANAF o instiintare cum ca se incepe executarea silita pentru cele 7000 lei din perioada in care eram administratori si o instiintare ca firma a intrat in insolventa in anul 2014.
Sa inteleg ca suntem buni de plata, sau avem vreo parghie prin care putem scapa?
In cazul in care suntem executati silit, ce inseamna asta? Poprire pe salariu? Se tine cont si de ratele pe care le am si persoanele aflate in intretinere, sau sa stabileste o suma care trebuie platita indiferent de situatie?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Nu s-a tinut adunarea generala si alte probleme cu un srl tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat 50-50% intr-un srl eu sunt si unicul administrator, firma a fost facuta in vara lui 2008, in anul 2008 nu am ... (vezi toată discuția)
Cum vand o firma/ de ce as vinde o firma/ ce se poate intampla daca vand o firma qqqqqq qqqqqq Detin o societate comerciala tip srl, in care am functia de administrator si pe care as dori sa o cesionez, catre o alta persoana. In prezent firma are datori ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Un prieten apropiat detine o firma care in momentul de fata nu mai are activitate, insa aceast lucru nu a fost inregistrat la ORC. Are ceva ... (vezi toată discuția)