avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare firma

Buna ziua,

Un prieten apropiat detine o firma care in momentul de fata nu mai are activitate, insa aceast lucru nu a fost inregistrat la ORC. Are ceva datorii la 2 furnizori si datoreaza impozitul forfetar pe 2 trimestre la stat. Momentan nu are posibilitatea de a mai sustine firma, nu mai poate plati nici datoriile catre furnizori si stat si a gasit pe cineva care sa cumpere firma. Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu niste informatii: - ce acte trebuie facute? ; - este nevoie de notar?; prietenul meu care este si administratorul firmei si detine 50% din actiunile firmei va scapa de plata datoriilor catre stat? ; este mai bine sa vanda firma sau sa intre in insolventa?;
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 14:49, 16 Februarie 2011
Buna ziua,
varianta simpla ar fi sa cesioneze societatea si sa o preia cineva cu tot cu datorii.
a doua varianta este intrarea in insolventa, care trebuie facuta inaintea primirii vreunei amenzi de la AFP sau Politia Economica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Cum vand o firma/ de ce as vinde o firma/ ce se poate intampla daca vand o firma qqqqqq qqqqqq Detin o societate comerciala tip srl, in care am functia de administrator si pe care as dori sa o cesionez, catre o alta persoana. In prezent firma are datori ... (vezi toată discuția)
Preluare firma simion nicoleta simion nicoleta buna ziua as vrea sa preiau o firma de la cineva care pleaca din tara firma are ceva datori la stat si la furnizori intrbarea mea este daca preiau aceasta ... (vezi toată discuția)