avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum vand o firma/ de ce as vinde o firma/ ce se poate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum vand o firma/ de ce as vinde o firma/ ce se poate intampla daca vand o firma

Detin o societate comerciala tip srl, in care am functia de administrator si pe care as dori sa o cesionez, catre o alta persoana. In prezent firma are datori la un furnizor de aprximativ 63.000 lei aceasta datorie s-a facut pe baza neplatii unui beneficiar care a cumparat si a emis bilete la ordin care au fost refuzate de banca in valoare de 50.000 lei pe care nu i-am recuperat inca de la respectiva firma respectiva si nu cred ca o sa se intample din iunie 2008, alti furnizori de 7000 lei, inca nu am datori la stat, la o firma de telefonie de 7000 lei, nu cred ca o sa mai ne revenim din acest punct de vedere ca fima deoarece domeniul nostru de activitate a fost afectat de aceasta criza, nu am imprumuturi bancare, am imprumutat pana in prezent firma cu aproape 30.000 prin incercarea de a o redresa, mentionez ca starea mea de sanatate nu mai imi permite acest lucru am ''tahicardie parosistica ventriculara stanga'' si imi doresc sa scap de aceasta firma fara a mai raspunde de ea nici inainte nici dupa.
Va rog sa-mi da-ti un sfat daca prin cesioanare ei sap de datori sau ce este mai bine sa fac din toate punctele de vedere
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
qqqqqq, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 18:03, 4 Martie 2010
Vanzarea unei firme presupune atat vanzarea pasivului cat si a activului. In consecinta, veti vinde atat drepturile cat si obligatiile firmei. De asemenea, contractul de vanzare-cumparare (al oricarui bun, precum si al unei firme), ca de altfel orice contract (in speta dvs. bilateral, oneros si sinalagmatic), presupune un acord de vointe al partilor. Astfel incat, numai prin comunul acord cu cel ce va cumpara puteti stabili detaliile vanzarii, respectiv cumpararii de catre acela. De datorii scapati daca veti vinde firma cu tot cu ele, iar cel ce o cumpara accepta acest lucru datorita faptului ca activul acopera pasivul, de exemplu. Pot exista si alte motive (pe care nu le putem sti, precum obiectul de activitate favorabil cumparatorului, anumite locatii ale firmei/pct. de lucru, etc.
Da se stie bine acest lucru ca exista persoane care preiau firme cu datorii. Ideea este ca va trebui sa platesti pentru aceasta ...... ca doar vinzi o datorie. Grija mare sa nu fie si penala toata chestia cu lipsa de disponibil in banca si celelalte.
Sunt mai multe cai de a scapa de firma care vreti . Asta se poate numai pe cale legala. Trebuie sa studiati cu atentie statutul sau actul constitutiv si o sa gasiti acolo clauze de lichidare sau dizolvare. Va trebui sa va conformati contractului de societate pe care la-ti depus la ORC cu ocazia infiintarii societatii. Va puteti apoi prevala si de prevederile Legii 85/2006 privind insolventa. Luati legatura cu un jurist specializat in drept comercial, ca sa va identifice calea legala cea mai buna, fara ca sa aveti de suferit. Vanzarea sugerata nu cred ca e o solutie. Mai intai apelati la un specialist. Mult succes
Va multumesc pentru raspuns !
Doresc sa o cesionez sau sa intru in faliment, insa nu stiu ce este mai bine sa fac . Nu vreau dacat sa fiu acoperit si sa termin cu ea.
Daca puteti sa-mi recomanda-ti pe cineva care se ocupa de asa ceva ar fi minunat.

Sunati la 0729098413 si spuneti ca din partea Av.Popa , precizandu-i ce doriti.
mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma simion nicoleta simion nicoleta buna ziua as vrea sa preiau o firma de la cineva care pleaca din tara firma are ceva datori la stat si la furnizori intrbarea mea este daca preiau aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac sa vand, cesionez sau desfiintez firma a carui administrator unic sunt ? adriancozma adriancozma Sunt administrator unic al unui SRL inregistrat din 1993 si m-ar interesa ce trebuie sa fac sa vand,cesionez ,suspend sau desfiintez aceasta firma . Figurez ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma StrViorel StrViorel buna ziua vreau sa cesionez o firma si am o mica intrebare, firma are datorii catre un distribuitor pe care vreau sa le platesc dar firma mai are datorii si ... (vezi toată discuția)