avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vinderea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vinderea unei firme

As dori sa vand o firma fara datorii la stat unei alte persoane.Cum procedez!!!!!!!! In schimb am datorii la terte firme.
Cel mai recent răspuns: NASTASE ADRIAN , utilizator 23:26, 14 Aprilie 2009
In mod normal firma nu trebuie sa aiba datorii ,dar daca nu le puteti plati le poate achita si cel care cumpara firma.
Buna seara.Identficati cumparatorul si daca acesta accepta achizitionarea societatii cu activul si pasivul ei nu e nici o problema in incheierea actului de vanzare cumparare, cesionare actiunii sau parti sociale
adiv a scris:

Buna seara.Identficati cumparatorul si daca acesta accepta achizitionarea societatii cu activul si pasivul ei nu e nici o problema in incheierea actului de vanzare cumparare, cesionare actiunii sau parti sociale

Corect
Subiect: RE: vinderea unei firme

In mod normal firma nu trebuie sa aiba datorii ,dar daca nu le puteti plati le poate achita si cel care cumpara firma.

Multumesc,dar de aia o si vand.Sa scap de datoriile ce le am pe ea.

Curiozitatea ma face sa intreb,dar daca aveam si datorii la stat,le prelua tot cel care cumpara firma?Daca o vand si nu am date instrumente de plata avalizate,mai am vreo treaba cu firma,mai poate cineva sa imi impute anumite pretentii din moment ce firma nu mai e a mea.Consider ca e ca si orice alt schimb de marfuri,eu vand,alcineva cumpara.Din moment ce cumpara si e pe numele lui marfa, el raspunde de ea,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.pot avea probleme? dimavirgil dimavirgil Vreau sa vand firma cu datorii de 1 miliard si marfa in stoc de 3 miliarde.Pot avea probleme? Ce acte trebuie sa intocmesc cu potentialul cumparator? Eu am ... (vezi toată discuția)
Mai am raspundere dupa vanzarea unui srl cu datotii? valy75 valy75 vrau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa cesionarea activului si pasivului daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai am raspundere ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate comerciala laura c radulescu laura c radulescu am o firma infiintata in iunie 2008 pe care doresc sa o instrainez.Ce riscuri pot exista?Voi mai avea vreo legatura cu aceasta firma dupa vanzare?Voi mai putea ... (vezi toată discuția)