avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... mai am raspundere dupa vanzarea unui srl cu datotii?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

mai am raspundere dupa vanzarea unui srl cu datotii?

vrau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa cesionarea activului si pasivului daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai am raspundere juridica pentru aceste datorii?
Cel mai recent răspuns: valy75 , utilizator 18:53, 25 Martie 2009
datoriile sunt ale societatii, insa de faptele si angajamentele personale nu te descarca decat prescriptia...
ai garantat ceva in nume personal? ai avalizat vreun titlu de credit? ai faptuit vreuna din faptele care pot atrage raspunderea administratorului asa cum este prevazut in legea insoventei?
creditorii se pot indrepta impotriva ta daca te afli in vreuna din situatiile enumerate in sirul de interogari
Mai depinde si in ce conditii si cui a fost cesionata societatea.daca cesiunea s-a facut tocmai pentru a scapa de aceste datorii e usor de demonstrat.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
daca nu a inceput vreo procedura de insolveta... vindeti! Ma rog, veti plati pe cineva sa preia. Ideea e ca da, se poate dovedi, ca asta a fost motivul practica arata ca nimeni nu o face. Eu am facut-o acum doi ani; nu vorbesc ca si avocat ci ca si practician. Totusi, cesiunea sa fie facuta la notar. Pentru orice eventualitate.
am fost sageata, sa ziic asa, am facuto pentru cineva caruia nu-i permitea legea sa aiba firma, datorii la banca nu sunt, sunt datorii la stat, la chirie conform contractului de inchiriere care nu este semnat de mine ci de persoana pe care am ajutat-o, si datorii la intretinerea cladirii care decurg din acelasi contract de inchiriere.
firma poate fi profitabila dar nu este administrata corespunzator si noul cumparator vrea sa faca bani din asta, nu se vinde ( cred) pentru a scapa de datorii.

pentru acele datorii pe contracte semnate de alt cineva pot fi tras la raspundere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)