avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune firma

Buna ziua,

vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata inactiva din 2010 de administratia financiara..
Intrebarea mea este:daca cesionez firma, peste 10 ani statul ma poate chema sa platesc datoriile.???Intreb asta pt. ca am auzit mai multe variante si nu stiu cum este mai sigur sa rezolv.
Cel mai recent răspuns: andrei0123 , utilizator 12:00, 3 Noiembrie 2014
Este putin probabil sa reusiti cesionarea, caci varianta simpla presupune opozitie si daca aveti datorii, evident ca va exista opozitie la cesiune. In al 2-lea rand, debitele raman in sarcina administratorului, deci a dvs, pana la iesirea din societate - insa acest aspect se poate rezolva daca cumparatorul convine sa le preia si sa le stinga. Oricum, mergeti la un avocat sa aflati si alte detalii. Succes!
Depuneti toate declaratiile si bilanturile astfel incat sa nu mai fie inactiva apoi va stergeti cazierul fiscal.

Daca incercati la registru sa inchideti firma (nu sa o cesionati) fiscul poate face opozitie si poate cere insolventa. Apoi depuneti la admin judiciar actele necesare din care sa reiasa ca soc nu a avut venituri. Neavand venituri nu poate fi atrasa raspunderea administratorului .... dar mare atentie la inspectorii fiscali ca vor incerca sa o atraga.

Important este sa aveti contabilitatea facuta astfel incat sa nu vi se atraga raspunderea pe acest motiv.
In concluzie este mai bine sa o inchid eu sa platesc datoriile.
Acum sunt in faza a doua de dizolvare si am nevoie de certificatul fiscal cerut de cei de la registru, si nu il elibereaza de la administratie pt. ca nu am depus bilanurile pe 2008-09 si nu amplatit imp forfetar.
Spuneti ca e mai bine sa depun actele si sa platesc cat zic ei?
andrei0123 a scris:

Spuneti ca e mai bine sa depun actele si sa platesc cat zic ei?


Nu, nu am spus asa ceva. Am spus doar sa depuneti actele (bilanturi, Declaratii etc). Ca sa le depuneti va duceti cu stampila , semnati pt PV de amenda si le depuneti. Ca o platiti sau nu mai departe este strict alegerea dvs.

Am avut un astfel de caz care s-a judecat la judecatorie si in care nu s-a platit nimic. Nici impozitul minim, nici amenzile, nici onorariu executor judecatoresc ... nimic --- dar a fost un risc asumat. S-a plecat de la premiza ca neavand vanituri societatea nu a avut de unde sa plateasca si s-a ajuns la insolventa (ceruta de ANAF).

Important este sa nu fi existat fonduri folosite in alte scopuri si contabilitatea sa fie la zi (chiar daca aceasta inseamna o balanta de o pagina pe fiecare luna). De asemenea este important sa stiti ce sa faceti si sa evaluati obiectiv situatia.

Ce e bine si ce este rau este bine sa hotarasca fiecare pentru el.
Multumesc mult, am inteles ce sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog in momentul dizolvarii unei societati, se poate face impunerea din oficiu pentru impozitul forfetar de catre ANAF chiar daca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru reactivare firma violetaanna violetaanna As vrea sa stiu si eu ce demersuri trebuie sa fac pt.a reactiva o firma. Mentionez ca nu s-a stiut pana acum faptul ca firma este inactiva din 2010...motivul ... (vezi toată discuția)
Articolul 83 - firma inactiva alin_bv alin_bv ARTICOLUL 83 Depunerea declaratiilor fiscale (1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare ... (vezi toată discuția)